Bekräftat: Barcelona ville värva Saúl i somras

Bekräftat: Barcelona ville värva Saúl i somras

Barca ville värva Saúl

Atlético Madrids majoritetsägare Miguel Ángel Gil bekräftar att Barcelona ringde till honom för att köpa loss Saúl Níguez så sent som i somras.

Atlético Madrid är en klubb som fått fram väldigt duktiga spelare genom året. I dagens startelva har man mellan fyra och fem spelare som representerat laget på ungdomsnivå. En av de senaste som kommit fram och blivit en storstjärna är Saúl Níguez. Mittfältaren har sakta men säkert tagit en plats i Diego Pablo Simeones startelva och jagas av flera storklubbar runt om i Europa. Det är framför allt Manchester United och FC Barcelona som visat intresse för spelaren från Elche. Nu bekräftar Atléticos majoritetsägare Miguel Ángel Gil att Barcelonas president Josep Maria Bartomeu ringde honom för att värva Saúl. Detta så sent som i somras.

– Bartomeu ringde mig i somras och sa att man ville förstärka sitt lag med en spelare som Saúl. De var även beredda att betala hans utköpsklausu, säger Gil Marín och fortsätter:

– Vi hade dock skrivit ett nytt kontrakt med Saúl tre dagar tidigare. Då höjdes klausulen från 80 till 150 miljoner euro, säger han.

Bekräftat Barcelona ville värva Saúl i somras

Griezmann – en annan på önskelistan

Det är inte bara Saúl som Barcelona vill värva från Atlético Madrid. Ett annat namn är även Antoine Griezmann som Barcelona vill värva. Igår bekräftade Gil Marín även att man absolut inte har några tankar på att sälja storstjärnan.

– Atlético har ingen som helst plan på att sälja Antoine Griezmann, säger han om spelaren som har en utköpsklausul på 200 miljoner euro. Summan gäller till och med 1 juli nästa sommar då den halveras.

SE ÄVEN: Uppgifter: Atletico Madrid vill sälja stjärnan i januari

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply