Bekräftar: Zlatan gjorde allt för att inte gå till PSG

Bekräftar: Zlatan gjorde allt för att inte gå till PSG

Zlatan ville inte till PSG

I sin nya bok som släpps i dagarna berättar Zlatan Ibrahimovic om flytten den motvilliga flytten från AC Milan till Paris Saint-Germain sommaren 2012.

I dagarna släpper Zlatan Ibrahimovic som andra självbiografi. Boken heter “Jag är fotboll” och i den berättar svensken bland annat om hur flytten från AC Milan till Paris Saint-Germain gick till. Zlatan har tidigare berättat att han ville stanna på San Siro men att klubben ville sälja honom. Nu berättar han om försöket att stoppa flytten till Ligue 1.

Enligt Sportbladet som tagit del av boken berättar Zlatan om hur han blev lovad att inte bli såld, något som skedde tillslut ändå.

“Okej’, säger Mino, ’Leonardo kommer att ringa dig.’ Leonardo, tänker jag. Vem är Leonardo? Sen kopplar jag. Leonardo – sportchefen i PSG. Så sa jag: ’Lyssna, jag kommer inte att svara. Jag ska ingenstans, jag har fått bekräftat från Galliani att han inte kommer att sälja mig.’ Då säger Mino bara: ’Ja, jag vet, men de har redan sålt dig …’”

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Zlatan Ibrahimovic

Zlatan försökte stoppa övergången genom att ställa orimliga krav på den franska huvudstadsklubben.

“När jag pratade med Mino – då under sommaren när Milan just sålt mig – sa jag till honom att vi skulle göra det svårt för PSG. Dels ville jag behålla samma lön som jag haft i Milan, dels ville jag att de skulle säga något i stil med: ’Mannen, ni överdriver fullständigt, det räcker.’ Som ett sätt att få dem att dra sig ur. Så sa jag till Mino att »exakt det här vill jag ha, alla de här sakerna«, och så räknade jag upp det ena efter det andra. När vi lagt på sa jag till Helena att de aldrig kommer att acceptera det, det fanns inte en chans. Men efter bara tjugo minuter ringde Mino upp mig igen och det enda han sa var: ’Du får allt’”.

SE ÄVEN: Spanska medier: Real Madrid vill värva Zlatan Ibrahimovic

“Efter det fanns det ingen återvändo så jag sa ’okej, förbered allting’, för jag är en man som håller mitt ord. När jag säger något så står jag för det. ”

Zlatan Ibrahimovic stod för 156 mål på 180 matcher på Parc  des Princes. Han var då PSGs bäste målskytt genom tiderna. Numera är han nedpetad till andra plats av den tidigare lagkamraten Edinson Cavani.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply