Bekräftar: Thibaut Courtois vill flytta till Spanien

Bekräftar: Thibaut Courtois vill flytta till Spanien

Courtois kan återvända till La Liga

Chelseas belgiske målvakt bekräftar att han inte förlängt sitt kontrakt med klubben. Detta då han överväger att flytta tillbaka till Spanien.

Sommaren 2011 skrev Thibaut Courtois på för Chelsea. Han lånades där efter ut till Atlético Madrid under tre raka säsonger. I den spanska huvudstaden vann belgaren bland annat Europa LeagueCopa del Rey och La Liga. Titlar som gjorde att man även slog Chelsea UEFA Super Cup sommaren 2012. Efter att ha vunnit den spanska ligan 2014 återvände Courtois till Chelsea, nu kan kan vara på väg att flytta tillbaka till den Iberiska Halvön.

I en intervju med belgiske VTM säger 25-åringen att han gillar livet i London, men att han tänker på att flytta tillbaka till Spanien.

– Jag saknar mina barn och ibland tänker jag på om jag borde återvända till Spanien. Det är på grund av de som jag vill ta lite tid att ta ett beslut. Om/när jag skriver på ett nytt kontrakt med Chelsea vill jag kunna säga att jag är lycklig här. Jag gillar att spela i Chelsea och jag gillar staden. Mitt privata läge gör dock att jag vill tänka lite extra, säger han.

Bekräftar- Thibaut Courtois vill flytta till Spanien

Courtois säger dock att det inte är någon stress och att han vill vara överens med Chelsea innan pågående säsong är slut.

– Jag känner ingen press, men jag vill ha en överenskommelse med Chelsea innan denna säsong är slut. Just nu är det inte rätt moment att ta beslut, varken för mig eller för Chelsea och det vet även klubben om. Om några månader får vi sätta oss ner och se över det hela, säger han.

Det mesta tyder på att det blir spel i Madrid om det blir en flytt till Spanien. Det återstår dock att se vilken av de två huvudstadsklubbarna som drar det längsta strået. Det har pratats mycket om en flytt till Real Madrid. Men då marängerna ser ut att ha gjort klart med Kepa ser det svårt ut med en flytt till Santiago Bernabéu. Courtois skulle även kunna återvända till Atlético Madrid, detta om Jan Oblak skulle lämna för spel i Paris Saint-Germain.

SE ÄVEN: Chelsea löner och kontrakt 2017/2018

Bekräftar- Thibaut Courtois vill flytta till Spanien

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply