Bekräftar: Jack Wilshere lämnar Arsenal

Bekräftar Jack Wilshere lämnar Arsenal

Efter 17 år i klubben – kommer att lämna i sommar

För 17 år sedan anslöt Jack Wilshere till Arsenal. Och trots några lån till andra klubbar så har spelaren aldrig sålts vidare från London-laget. Men nu, i sommar, kommer Wilshere att lämna sitt Arsenal.

Ja, det var redan i juli 2007 som han skrev sitt första a-lagskontrakt med laget. Något som fick många att hoppas på en blivande storstjärna, för spelaren som redan sju år innan tillhört Arsenals ungdomsakademi.

Men engelsmannen, som dock inte blev uttagen till Englands VM trupp 2018, kommer nu att lämna. Det är något som spelaren har valt att bekräfta själv.

För lite speltid – väljer att lämna

LÄS MER: VM 2018 bästa mittfältare

Efter att ha haft möten med den nye tränaren Unai Emery så har spelaren nu kommit fram till vad som kommer att hända med hans framtid.

– Efter 17 år är det förstås logiskt att jag vill göra allt för att kunna stanna i klubben. Men samtidigt är det också logiskt, med tanke på min ålder och situation, att jag vill försöka hitta en klubb där jag kan få regelbunden speltid, förklarar den 26-årige engelsmannen.

Det innebär att Wilshere, vars kontrakt går ut i sommar, inte kommer att finnas med i Arsenals trupp när han säsongen drar igång efter sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply