Bekräftar: Arsenal värvar Kelechi Nwakali

Bekräftar: Arsenal värvar Kelechi Nwakali

Arsenal värvar nigeriansk jättetalang

17-åringens representant bekräftar att Kelechi Nwakali kommer att flytta till den engelska huvudstaden när han fyller 18 år i sommar.

Kelechi Nwakali var kapten i Nigerias U17-landslag som spelade VM i Chile förra året. Spelarens insatser gjorde att Arsene Wenger och Arsenal blev intresserade av spelaren som nu skrivit kontrakt med den engelska huvudstadsklubben.

Spelaren berättar själv under en tacksägelsemässa St. Mark’s Anglican Church i Eziobodo att allt är klart och att han kommer lämna hemlandet i sommar då han fyller 18 år. Nwakali har tidigare varit på plats hos Arsenal i januari månad för provspel men nu handlar det om en permanent flytt för supertalangen.

Spelarens agent säger till nigerianska Sports Day berättar om kontraktet som kommer att börja gälla i sommar.

– Kelechi har skrivit på ett femårskontrakt med Arsenal, jag kan tyvärr inte nämna den exakta övergångssumman men det är över två miljoner pund, säger agenten.

Ska värva för 75 miljoner pund i sommar

Arsenal och lagets franske tränare har börjat tänka på nästa säsong och hur man ska agera på sommarens transferfönster. Tidigare har vi på Silly Season Sverige rapporterat om att bland annat Tomas Rosicky blir borta tre månader på grund av skada och troligtvis har gjort sin sista match för Gunners. Detta samtidigt som Mathieu Debuchy som lånas ut från Arsenal troligtvis inte kommer att komma tillbaka till nästa säsong. Även Kieran Gibbs, Mathieu Flamini och Mikel Arteta ska vara på listan över spelare som Wenger inte räknar med till nästa säsong och nu har fransmannen fått besked om hur klubbledningen vill agera till sommaren.

Enligt The Telegraph ska klubben komma att spendera upp emot 75 miljoner pund. Detta bland annat på Leicester Citys försvarare Ben Chilwell samtidigt som man även kommer att se över kontrakten för både Mesut Özil och Alexis Sánchez som med största sannolikhet kommer att få en löneökning.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply