Bekräftat: Fabio Coentrão lämnar Real Madrid för Sporting Lissabon

Fabio Coentrão lämnar Real Madrid för Sporting Lissabon

Fabio Coentrão flyttar i sommar

Real Madrids president Florentino Pérez bekräftar att den portugisiske försvararen inte kommer vara en del av den spanska storklubben nästa säsong och att han är klar för Sporting Lissabon.

Fabio Coentrão har gjort sitt i Real Madrid. Efter att ha åkt på flertalet skador under sin tid i den spanska huvudstadsklubben har försvararen inte lyckats ta tillbaka sin plats i startelvan och nu bekräftar klubbens president att Fabio Coentrão lämnar Real Madrid. I en intervju med diario MARCA säger Florentino Pérez att spelaren kommer lämna Estadio Santiago Bernabéu i sommar.

– Fabio Coentrão kommer lämna för spel i Sporting Lissabon, vi hoppas han kan få kontinuitet där och spela mycket, säger Pérez.

Spelarens kontrakt med Real Madrid sträcker sig till och med sommaren 2019 men visade under de få insatser han gjorde den gångna säsongen att han inte är i den form som krävs för att spela på högsta nivå.

Den före detta AS Monaco-spelaren kommer inom kort att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen med den portugisiska storklubben och det är en flytt som väcker känslor i hemlandet. Coentrão har nämligen tidigare representerat Benfica under fyra säsonger.

I Sporting kommer Coentrao återförenas med sin gamle tränare Jorge Jesus som han jobbade med tillsammans mellan 2009 och 2011 i Benfica.

Det är oklart hur mycket den portugisiska storklubben kommer betala för värvningen av Coentrao.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply