Bayern München vinner dragkampen om Ousmane Dembele

Ousmane Dembele ser ut att skriva på för Bayern München

Ligue 1:s kanske största genombrott denna säsongen har varit Rennes anfallare Ousmande Dembele. 18-åringen har bland annat jagats av FC Barcelona och Arsenal, men han ser ut att välja Bayern München.

Ousmane Dembele var en av många franska talanger som fick känna på spel i Ligue 1 förra säsongen. Rennes har haft höga förhoppningar på sin anfallstalang och belönade honom med en plats i A-truppen denna säsongen. Men man hade inte vågat hoppas på hur snabbt Dembele skulle så igenom och hur hårt han skulle göra det.

Trots att han ofta får spela på en kant istället för längst upp på topp så har Dembele öst in mål i Ligue 1. På sina 22 matcher har han gjort 10 mål och utöver målen har han även stått för sex målgivande passningar. Därför är det inte så konstigt att FC Barcelona lade ett stort bud på 18-åringen, ett bud som Rennes nobbade. Istället ser det ut att bli Bayern München för fransmannen.

Skrivit på ett förhandskontrakt

Enligt franska BeIn Sport har Dembele redan skrivit på ett förhandskontrakt med Bayern München, ett kontrakt som innebär att han stannar i Rennes till sommaren 2017 för att sedan komma till Tyskland.

Inga uppgifter är dock bekräftade av varken Rennes eller Bayern München än.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply