Bayern München vill värva Yannick Carrasco i sommar

Bayern München vill värva Yannick Carrasco i sommar

Yannick Carrasco kan lämna Atlético Madrid i sommar

Belgaren som anslöt till Atlético Madrid sommaren 2015 finns på radarn hos flera storklubbar och Bayern München ska vara mest intresserade.

Yannick Carrasco finns på önskelistan hos Bayern München, det rapporterar franska L’Equipe. Enligt tidningen ska den tyska storklubben vara benägna att betala upp emot 50 miljoner för spelaren vars kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2022.

Carrasco som kom till Atlético från AS Monaco sommaren 2015 är en spelare Carlo Ancelotti ska vara väldigt intresserad av att värva, men detta endast på ett villkor. I Tyskland ska man nämligen se Carrasco som en plan B om man inte lyckas värva Alexis Sánchez från Arsenal under sommarens transferfönster.

SE ÄVEN: Bayern München lönelista 2017

I det spanska huvudstadslägret ska man dock inte vara speciellt intresserade av att släppa spelaren. Carrasco förlängde så sent som i XXX med klubben och höjde därmed sin utköpsklausul till 100 miljoner euro, en summa som Bundesliga-giganterna inte ska vara speciellt intresserade av att betala. Atlético Madrid kommer med största sannolikhet inte att släppa mittfältaren under den utsatta klausulen. Carrasco har varit en av de mest givande spelarna under den gångna säsongen på Vicente Calderón och då klubben lider av ett registreringsförbud från FIFA vill man inte släppa stjärnan utan att kunna värva in någon ersättare.

Något som skulle tala för en försäljning är spelarens relation med tränarstaben som inte varit den bästa i den rödvita klubben. Spelaren ska bland annat ha klagat flertalet gånger på sin position på planen samtidigt som han blivit irriterad när han blivit utbytt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply