Bayern München: ”Nobbade väldigt stort bud på Thomas Müller”

Bayern München bekräftar att man fick ett jättebud från en icke namngiven klubben, men man hintar om att det var en engelsk klubb. Det är troligtvis Manchester United, som flitigt kopplades ihop med den tyske landslagsanfallaren.

Manchester United var på jakt efter flera superstjärnor under sommarens transferfönster, men man lyckades inte knyta till sig flera av spelarna man jagade. Dessa var bland annat Barcelonas ytter Pedro, som istället gick till Chelsea, och Valencias mittback Nicolas Otamendi som gick till ärkerivalen Manchester City. En utav spelarna man jagade men som man gick bet på var Bayern Münchens anfallsess Thomas Müller, som har varit en eftertraktad spelare under flera år. Manchester United hade värvat Bastian Schweinsteiger, men man lyckades aldrig knyta till sig den tyske mittfältarens gamle lagkamrat.

Nobbade jättebud

Det var inte bara Manchester United som ryktades vilja värva Müller, utan även Arsenal och Real Madrid uppgavs vara intresserade av den snart 26-åringe tyske landslagsmannens tjänster. Den tyska jätteklubbens ordförande Karl-Heinz Rummenigge bekräftar att man fick ett monsterbud under sommarens transferfönster, utan att nämna någon klubb.

– Jag talar om summor som var väldigt höga. Om jag vore en bankdirektör då hade jag varit tvungen att acceptera det, Rummenigge enligt Sky Sports.

– Men som fotbollsklubb tillåter vi oss själva att stänga dörren för det, och den här dörren förblir stängd. Jag kan lova alla det. Men en sak är säker, med tanke på de ökade tv-pengarna i England kommer det inte bli enklare för Bayern i framtiden.

Nyckelspelare för Bayern München

Müller har spelat i Bayern München sedan han var endast 11 år gammal. Han har representerat laget i 308 matcher, där han har gjort 126 mål under dessa framträdanden. Han slog igenom redan säsongen 2009-2010, då han var 20 år gammal. Det året gjorde han hela 52 framträdanden i det Bayern som gick och vann den inhemska dubbeln, samt tog sig till Champions League-final där man föll mot Inter. Han och hans Bayern tog sig till final återigen 2011-2012 där man mötte Chelsea. Där gjorde Müller 1-0-målet, men Didier Drogba kvitterade under slutminutrarna för att ta det till en förlängning och straffläggning som engelsmännen vann. Müller skulle dock få revansch med sitt Bayern när man säsongen efter mötte ligarivalen Borussia Dortmund i Champions League-finalen i en match där man vann med 2-1.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply