Bayern München krossade Stuttgart

Det var ett tufft motstånd som väntade för Stuttgart på söndagen, när man besökte Allianz Arena för match mot förra säsongens Champions League-finalister Bayern München.

Men det var överraskande nog gästerna som började bäst när Martin Harnik fick till ett hårt avslut i överliggaren, efter knappt fyra minuters spel. Men han fick sin revansch, när Stuttgart som inledde matchen bäst också tog ledningen i München. Martin Harnik fick bollen på en frisparkssituation, där han direkt tröck till med en kollosalt vacker volleyträff som överlistade målvakten Neuer.

Men ledningen blev inte långvarig, för Bayern München vaknade till och kvitterade endast åtta minuter senare. Mario Mandzukic crossboll tog sig till den 23-årige Thomas Müller som gick direkt på avslut. Målvakten Ulreich räddade, men tappade ut en retur som Müller vaket fångade upp och placerade in via den bortre stolpen. Och minuten efter var vändningen ett faktum, när Toni Kroos trycker till från en bit utanför straffområdet. Avslutet är hårt och välplacerat, vilket lämnar Ulreich chanslös i Stuttgart-målet.

I slutet av den första halvleken blev det också 3-1 för Bayern München, när Luiz Gustavo Dias drar på med ett ännu snyggare avslut från distans. Bollen sitter stenhårt i målvaktens vänstra kryss, som bara kan se på när bollen susar förbi honom och in i nät. Stuttgart fick därefter en välbehövlig halvtidsvila, för Bayern München tog över matchen helt.

Halvtidsvilan visade sig dock vara helt betydelselös för gästerna, för inledningen av den andra halvleken blev en kollektiv kollaps, samtidig som Bayern Münchens målorgie ökade. två minuter in i den andra halvleken gör Mario Mandzukic 4-1 för hemmalaget, efter det att försvaret hos Stuttgart agerat mycket svagt. Två minuter senare var det dags igen. Thomas Müller gjorde sitt andra mål för dagen, när han fångade upp Mandzukic skottretur och skickade in hemmalagets femte mål för kvällen, bakom en hopplöst övergiven Ulreich.

Och det var inte nog där. Stuttgart tappade in ett mål till faktiskt, endast två minuter efter Müllers andra mål. Och det är Thomas Müller som är den som ligger bakom detta igen, när han driver upp på högerkanten och slår ett utsökt inlägg till en instormande Bastian Schweinsteiger, som distinkt sätter huvudet till och nickar in 6-1 för Bayern München.

Stuttgart tog sig därefter tillbaka i matchen spelmässigt och var uppe och hotade emellanåt, men med 16 minuter kvar av matchen kom nästa bakslag för gästerna. Efter en närkamp mellan Jerome Boateng och Vedad Ibisevic, tappade den sistnämnda huvudet och bröstade upp sig mot Bayern München-spelaren. Domaren tvekade inte när han varnade Boateng och visade det röda för Ibisevic, även om det kanske var lite väl hårt dömt med direkt rött kort på anfallaren, vars agerande dock var väldigt korkat.

Med 13 minuter kvar av ordinarie speltid fick också Javi Martínez debutera för Bayern München, när han till stort jubel på Allianz Arena böts in mot Bastian Schweinsteiger. Det blev dock inte mycket mer än så, när hemmalaget spelade av matchen och det blev 6-1 till Bayern München.