Bayern krossade Lille på hemmaplan

Det var två lag på helt olika sidor om tabellen som ställdes mot varandra ikväll på Fußball Arena München, när Bayern München tog emot Lille för den fjärde gruppspelsmatchen i Champions League. Bayern jagade sin trejde vinst och Lille jagade sin allra första poäng i  detta årets gruppspel.

Tyskarna tryckte på direkt från start och skapade några farliga lägen innan Schweinsteiger skruvade in en frispark till 1-0 i den 5:e matchminuten. Det var ett totalt hemmaövertag i den första halvleken och Lille såg väldigt bleka ut över hela planen. I den 18:e minuten kom 2-0-målet. Denna gång genom Pizzarro som fint placerade in bollen i mål tätt utanför straffområdet. Det skulle bli början på en hemsk 15 minuters period för Lille. I den 33:e minuten gjorde Pizzarro 5-0 målet och fullbordade därmed sitt hattrick, det tredje snabbaste i Champions League historia. Dessförinnan hade även Robben kommit med i målprotokollet med sitt 3-0-mål.

Med ställningen 5-0 blev den andra halvleken mest en transportsträcka för lagen. Lille lyckades få till en reducering i den 58e matchminuten genom Kalou och ett vackert långskott. Men närmare än så kom aldrig fransmännen. 8 minuter senare spelade vänsterbacken Lahm bak bollen till en mötande Kroos som enkelt kunde rulla in 6-1. Det skulle bli matchens sista mål efter flertalet missade Bayernchanser i slutskedet av matchen.

Bayern München tog därmed sin tredje vinst på fyra matcher i gruppspelet medans Lille fortfarande står utan poäng och utan möjlighet till avancemang.