Bayern historiska tyska mästare

Vid seger över Hertha Berlin skulle Bayern München bli tyska mästare för 24:e gången i historien. Det med hela sju omgångar kvar av Bundesliga.

Och vilken start Bayern fick. Redan efter sex minuter tryckte Toni Kroos in ledningsmålet efter en tilltrasslad situation. Det var tyskens blott andra mål för säsongen.

Efter knappa kvarten spelad skulle gästerna återigen sätta bollen i nät. Mario Götze, som för dagen fick agera anfallare, nådde högst på ett Bastian Schweinsteiger-inlägg och 2-0 var ett faktum.

Bayern var nära att utöka sin ledning ytterligare men 2-0 stod sig efter 45 minuter spelade.

Efter timmen spelad var inbytte Mario Mandžukić nära att sätta bortalagets tredje mål för kvällen, men Hertha-målvakten Thomas Kraft stod för en fin fotparad.

Strax därpå skulle istället hemmalagets anfallsstjärna Adrián Ramos ge liv i matchen när han elgant chippade in bollen efter en spraffspark.

I matchminut 79 skulle dock inbytte Franck Ribéry stänga denna tillställning då han chippade in 3-1-målet från snäv vinkel.

Fransmannens mål var det sista som gjordes på Olympiastadion denna kväll. Därmed kan Bayern krönta sig som historiska mästare inom tysk fotboll efter att ha avgjort ligan efter endast 27 spelade omgångar.