Bayern förstörde Schalke med utklassning

Som alla vet är Bayern München i princip omöjliga att slå denna säsongen. Endast Manchester City lyckades med bedriften på Allianz Arena i Champions League. Nu skulle toppkonkurrenterna FC Schalke komma på besök och man hade dessutom en utklassning i ryggen mot Real Madrid. Bättre gick det mot Bayern, men fortfarande uselt. Arjen Robben stod för ett hattrick när det blev hela 5-1 till Bayern.

Det började bra för hemmalaget när David Alaba gjorde 1-0 redan efter tre minuter. Schalke såg tunga, tröga och omotiverade ut redan från början. Drygt tio minuter sena lyfte sedan Robben in sitt första bakom en utrusande Ralf Fährmann.

Mario Mandzukic ökade på i den 24e minuten efter ett perfekt Alaba-inlägg som hittade kroatens panna på pricken. Robben gjorde även sitt andra innan domaren hann blåsa av för halvtid på Allianz Arena.

Schalke fick in en tröstboll i den 64e minuten när Rafinha lyckades med att stå för ett självmål. Kyriakos Papadopoulos åkte på en målchansutvisning med knappa kvarten kvar och på efterföljande straff klev Robben fram och fullbordade sitt hattrick.

Segern innebar Bayerns femtonde raka Bundesliga-seger och man går mot en rekordtidig seger i Bundesliga.