Bästa målgörare VM genom tiderna – bästa målskytt i fotbolls VM genom tiderna!

bet365
Bästa målgörare VM 2018: bästa målskytt i fotbolls VM genom tiderna!

Bästa målskytt VM genom tiderna – vilka är de bästa målgörare VM genom tiderna?

Vem är bästa målskytt VM genom tiderna? Sitter du och funderar på vem som är VM:s skyttekung genom tiderna nu när Messi satte straffen mot Frankrike? Du är nog inte ensam om det. Det har ju spelats världsmästerskap i fotboll nästan var fjärde år sedan 1930 i Uruguay. Därför förstår vi ju att det blivit många mål totalt – men vem som är bästa målgörare i VM och dess historia? Är det Lionel Messi eller någon annan som är bästa målskytt i VM genom tiderna? Se och spela på fotboll live =>

Bästa målskytt VM genom tiderna - vilka är de bästa målgörare VM genom tiderna?

Bästa målskytt VM genom tiderna?

Det har ju gått från 70 matcher (I Uruguay 1930) till 171, som det var senaste i Brasilien och Qatar – men även i Fifa:s VM i USA -1994. Därför blir det ju förstås fler mål i varje turnering. Men faktum var att många av de gamla skyttekungarna i VM har en lång historia, utom han som faktiskt leder just nu.

Det här gör ju då att dagens lista om spelarna med flest mål i VM dessutom blir en liten historialektion. För med många spelare från det gamla gardet – alla inte ens vid liv längre – så blir det ju en resa tillbaka i tiden.

Odds bästa målskytt VM 2022

Vem gör flest mål i VM 2022? Ja, det här är ju något intressant. I 2022: års skytteliga i VM så förväntas ju framför allt Kylian Mbappé (12,00), Lionel Messi (12,00), Cristiano Ronaldo (21,00), Neymar (12,00) och Antoine Griezmann (61,00) gör mål. Dessa superstjärnor förväntas göra flest mål i VM 2022 enligt bästa målskyttar VM odds. Både Messi eller Ronaldo kan bli bästa målskytt i fotbolls VM 2022 enligt oddsen:

Skytteligan VM 2022 odds Vinnare Topp 4
Kylian Mbappé (Frankrike) 3,85 1,55
Lionel Messi (Argentina) 4,75 1,85
Álvaro Morata (Spanien) 12,00 3,20
Richarlison (Brasilien) 13,00 3,50
Marcus Rashford (England) 14,00 3,50
Cody Gakpo (Nederländerna) 18,00 4,00
Oliver Giroud (Frankrike) 31,00 5,50
Ferran Torres (Spanien) 31,00 5,50

Men inga av de här har gjort flest mål i ett VM. Och det är inte de bästa anfallarna i VM 2022 som vi ska titta på just nu, utan de främsta målskyttarna i VM:s historia. Se och spela på fotboll live =>

Vem är bästa målskytt VM genom tiderna?

Följ därför gärna med oss på Silly Season Sverige när vi nu ska ta och gå igenom lite om VM:s bästa målskyttar någonsin. Det går dock att läsa mycket mer om VM här hos oss. Till exempel så kommer vi att ge er alla resultat om Fotbolls VM 2022. Det går förstås även att lära allt om VM grupperna 2022, tillsammans med fler listor, som vilka VM:s bästa mittfältare är.

I den här listan så kommer alltså fokus att ligga på att berätta om vilka som gjort flest mål i officiella VM-matcher sedan 1930 och fram till 2014, så VM i Qatar 2022 är alltså inte inräknat än.

Bästa målgörare VM: Gary Lineker, England – 10 mål

Av många fotbollsfans är han ihågkommen för att ha gjort på sig på en fotbollsplan, något stackars Gary aldrig får glömma. Men han har ju gjort över 100 matcher för så väl Barcelona som Tottenham, och hann också att spelare runt 200 matcher samt göra nära 100 mål för Leicester, samt smälla in totalt 10 VM-mål i mästerskapen 1986 samt 1990. Det har gjort honom till en av fotbolls VM bästa målgörare.

Bästa målskytt VM: Gabriel Batistuta, Argentina – 10 mål

Med sitt långa karakteristiska hår så kommer få att glömma Gabriel Batistuta som fotbollsspelare. Och trots att att han klippt av det långa håret så försvinner ju inte argentinarens VM-rekord med 10 mål. Det är något som säkert Lionel Messi i Argentina VM trupp 2022 gärna skulle vilja slå. De målen har placerat honom i listan med de bästa målgörare i VM genom tiderna.

Bästa målgörare VM: Helmut Rahn, Tyskland – 10 mål

Helmut Rahn är en av fotbolls VM bästa målgörarna genom tiderna

Helmut Rahn är en levande legend i den tyska klubben Rot-Weiss Essen med sina 200 matcher plus för klubben, och nära 100 mål. Men det var inte bara där han gjorde avtryck som en notorisk målskytt. I det tyska landslaget hann anfallaren med att göra 10 mål, det var i VM-turneringarna 1954 samt 1958 i Sverige. Se och spela på fotboll live =>

Bästa målgörare fotbolls VM: Jurgen Klinsmann, Tyskland – 11 mål

Jurgen Klinsmann är en av de bästa målgörarna i fotbolls VM genom tiderna

En av de främsta tyska spelarna genom tiderna – och det finns många – är Jurgen Klinsmann. I världsmästerskapen 1990, 1994 och 1998 så hann den tyske anfallaren med att göra elva mål totalt, även om det inte blev något VM-guld.

Bästa målskytt fotbolls VM: Sandor Kocsis, Ungern – 11 mål

Sandor Kocsis är en av de bästa målgörarna i fotbolls VM genom tiderna

En av de spelarna som vi inte förväntade oss att se på den här listan med flest mål i VM är Sandor Kocsis. Ungraren, numer avliden, är en av sitt lands allra bästa någonsin, och den femte bästa målskytten genom tiderna för sitt Ungern med elva baljor. Han såg även till att plocka in ett VM-silver 1954, en turneringen där han noterades för alla sina elva VM-mål.

Bästa målskytt fotbolls VM: Pele, Brasilien – 12 mål

Pele är en av de bästa målgörarna i VM genom tiderna

Försök att prata fotboll med en brasse och inte komma in på Pelé. Det är ju dock inte så konstigt. Världens kanske bäste fotbollsspelare genom tiderna lyckades vinna otrolig tre världsmästerskap, bland annat 1958 i Sverige. Under de Fifa-mästerskapen så hann brassen med att spruta in 12 mål, vilket gör honom till VM:s tredje bästa målskytt genom tiderna. Han var länge den som gjorde flest mål i VM dock.

Bästa målskytt fotbolls VM: Lionel Messi, Argentina – 13 mål

Bästa målskytt VM genom tiderna: Lionel Messi, Argentina - 12 mål

Försök att prata fotboll med en argentinare och inte komma in på Lionel Messi. Det är ju dock inte så konstigt. En av världens bäste fotbollsspelare genom tiderna och har inte lyckats vinna ett Fotbolls-VM trots att han varit med i fem världsmästerskap. Inte förrän VM 2022 kom vändningen och detta blir förmodligen Messi sista VM.
Messi ser ut att vinna första världsmästerskap och skytteligan under VM 2022. Messi har hittills hunnit med att göra in 13 mål, vilket gör honom till VM:s fjärde bästa målskytt genom tiderna.

Se och spela på fotboll live =>

Bästa målgörare VM: Just Fontaine, Frankrike – 13 mål

Just Fontaine är en av de bästa målskyttarna i VM genom tiderna

Vi vet ju att Brasilien vann VM-finalen i Sveriges hemma-VM 1958. För svenskarnas del så var det ju ett fantastiskt VM, men även för en viss fransman. Frankrike slutade ju trea i VM -58, men det var inte det som de skulle komma att bli ihågkomna för. Istället körde Just Fontaine över alla i skytteligan. Det när han stod för smått otroliga 13 mål(!) i ett och samma världsmästerskap i fotboll.

Bästa målskytt fotbolls VM: Gerd Muller, Tyskland – 14 mål

Gerd Muller är en av de bästa målskyttarna i fotbolls VM genom tiderna

I VM 1970 fanns det många milstolpar. Inte minst så vann Brasilien och Pele sitt tredje världsmästerskap, det samtidigt som en viss peruan – Teofilo Cubillas – blev utsett till turneringens spelare. Han gjorde ju 10 VM-mål totalt, och är en av VMs bästa målskyttar någonsin. Men samtidigt stod Gerd Muller för tio mål när hans Västtyskland spelade till sig ett brons.

Bästa målskytt fotbolls VM: Ronaldo, Brasilien 15 mål

Bästa målskyttar i VM genom tiderna

Det var ju länge brassen Ronaldo som var VM:s bäste målskytt genom tiderna. Det var mot Ghana den 27:e juni 2006 som Ronaldo gjorde målet som gav honom titeln som spelaren med mest mål i VM någonsin. Det här var bara ännu en krona på fotbollens dåvarande kung. En spelare som länge kommer att kommas ihåg som världens främsta målskytt genom tiderna. Inte bara i VM, men i sina klubblag.

Bästa målskytt fotbolls VM genom tiderna: Miroslav Klose, Tyskland - 15 mål

Bästa målskytt VM genom tiderna: Miroslav Klose, Tyskland – 15 mål

Miroslav Klose är bästa målskytt i VM genom tiderna

För Ronaldo så blev rekordet inte så långvarigt. Men nu är det slaget. För det var tysken Miroslav Klose som lyckades slå det. Det var i samband med att Tyskland VM-guld 2014 som det skedde. Så nu är alltså Klose den bäste målskytten någonsin i VM. Han blev det tack vare sina totalt 15 mål. I VM i Qatar kommer vi att få se Klose i den tyska truppen. Men det som hjälptränare istället för att han åker dit som spelare. Se och spela på fotboll live =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365