TOPP 10: Bästa fotbollslagen i OS 2021

TOPP 10: Bästa fotbollslagen i OS

Bästa fotbollslagen i OS 2021 - bästa lagen i fotboll som deltar i OS i Tokyo, Japan!

De bästa lagen som deltar i OS i Japan 2021

Vi har precis fått se ett spännande EM-slutspel avslutas och parallellt med det såg vi även Chile ta hem Copa America. Supersommaren är dock långt ifrån över då Olympiska Spelen stundar. Den 4:e augusti drar spelet igång med premiärmatchen mellan Irak och Danmark i öppningsmatchen. Även Sverige spelar den 4:e augusti mot Colombia i regnskogens Manaus. Följ och spela live på OS =>

Det finns en hel del spännande lag i OS i Tokyo. Även om troliga slagpåsar som Fiji kommer delta så kommer vi även få se mäktiga spelare som Neymar i hemmafavoriterna Brasilien. Förutom Brasilien kommer också Portugal, Argentina och Tyskland försöka ta hem den åtråvärda OS-pokalen. För att få koll på vilka lag som är bäst på förhand inför turneringen så har vi på Silly Season Sverige listat de tio bästa lagen i OS.

De bästa spelarna och länderna i OS-fotboll 2020!

Vi har förberett en hel del viktig information inför det kommande OS-slutspelet. Om du är intresserad av bland annat spelschemat, Sveriges trupp och annan nödvändig information så klicka in dig på önskvärd länk nedan.

Brasiliens trupp till OS.
Alla 16 lags trupper till OS.
Sveriges trupp till OS.
T
V Kanaler och tider till sommarens OS.
O
S-invigning och ceremoni – tid och annat.
V
em sänder och var visas samtliga matcher.
A
lla tider och alla matcher i OS.
A
llt om fotbollen i sommarens OS.
G
ratis livestreaming till fotbollen i OS.
K
ompletta spelschemat.

Listan över de tio bästa lagen baseras på hur bra truppen är på pappret, vilka de bästa spelarna är i varje lag och hur lagen har presterat tidigare under året. Förhoppningsvis kommer vi få se en rolig OS-turnering och vi kanske till och med kan få se en svensk medalj. Det hoppas i alla fall vi på Silly Season Sverige på när vi presenterar de tio bästa lagen i OS i Tokyo.

10. Japan U23

Sverige ställs mot Japan i den sista gruppspelsmatchen i Salvador den 10:e augusti och det kan komma att bli en extremt viktig match. Japan har nämligen ett spännande, kvickt lag som kan överraska många i sommarens OS. Med den färske Arsenal-talangen Takuma Asano i spetsen kommer Japan att bli att räkna med, speciellt med intressanta talanger som just Asano och Red Bull Salzburgs Takumi Minamino. Man kom också fyra senast det spelades OS, då i London.

9. Colombia U23

Colombia har ett väldigt starkt landslag på seniornivå, men deras U23-landslag är något mer onamnkunnigt. Den kanske mest spännande spelaren heter Jefferson Lerma och han skrev på för Levante i juni. Majoriteten av spelarna huserar i den colombianska ligan, en liga vars topp kan mäta sig med toppen av både den argentinska och brasilianska ligan. Ledda av Sporting Lissabon-proffset Teofilo Gutierrez där fram kan Colombia göra livet svårt för Sverige.

8. Nigeria U23

Afrikanska länder brukar ha väldigt duktiga pojklandslag och Nigeria är inget undantag. Man dominerar ofta i VM för pojkar innan spelarna ofta har svårt att ta det sista steget. Nigerias trupp till sommarens OS ser dock vass ut, inte minst offensivt. Med anfallare som Imoh Ezekiel och Sadiq Umar framför lagkaptenen John Obi Mikel besitter man en giftig offensiv med en hel del robusta, rejäla spelare bakom sig.

7. Danmark U23

Danmark står för en fin, positiv fotboll och ungdomslandslagen är väldigt duktiga på det. Samma filosofi har även utövats av A-landslaget den senaste tiden och vi kommer få se en trevlig dansk fotboll i sommar, trots avsaknaden av profiler som Nicklas Bendtner, Simon Kjaer och Christian Eriksen. Istället får vi njuta av Fulham-kuggen Lasse Vigen Christensen, Lasse Vibe och hyperintressante Youssouf Poulsen.

6. Sverige U23

Trots makalösa 52 nej till sommarens OS-slutspel så har Sverige fått ihop en väldigt slagkraftig trupp. Allas favorit U21-landslag kvalade sig in till OS genom EM-viktorian förra sommaren. Det är kanske Sveriges mest omtyckta landslag, alla kategorier. Med sig har man fått spelare som Alexander Milosevic, Pa Konate, Simon Tibbling, Robin Quaison, Alexander Fransson och Jordan Larsson. Det är en extremt spännande och profilstark trupp Håkan Ericsson besitter.

5. Mexiko U23

De regerande olympiska mästarna är mot all förmodan Mexiko. Man skrällde sig fram till en seger i OS i London 2012 efter att ha besegrad både Storbritannien och Brasilien i turneringen. Truppen 2021 är kanske inte lika stark, men talang finns där. Man är ledda av den kliniske anfallaren Oribe Peralta och där bakom finns spelare som Erick Torres, Carlos Cisneros, Victor Guzman och Jordan Silva att hålla ögonen på.

4. Portugal U23

Sommarens fenomenala EM-mästare kommer få en förlängd fotbollssommar med OS som väntar. Portugal har inte med en enda spelare till OS som var med och vann EM, men man kommer ändå med ett fint lag till Rio. Spelare som Tiago Ilori, Carlos Mané, Andre Martins, Bruno Fernandes och Salvador Agra så kommer Portugal vara en av favoriterna till även detta mästerskapet.

3. Argentina U23

Argentina må inte ha sina absolut största stjärnor som Leo Messi, Sergio Agüero och Gonzalo Higuain med sig. Det hindrar dock inte Argentina från att ha med sig ett av mästerskapets absolut starkaste trupper. Spelare som Manuel Lanzini, Angel Correa, Geronimo Rulli och Joaquin Correa kommer förgylla vår sommar.

2. Tyskland U23

Tyskland är numer favorit till vartenda stort mästerskap och OS i Rio är inget undantag. Man har med sig spelare som Lars Bender, Sven Bender, Max Meyer, Julian Brandt, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Matthias Ginter, Niklas Süle och Timo Horn till Brasilien. Tyskland kommer vara att räkna med även utan sina superstjärnor.

1. Brasilien U23

Hemma-VM 2014 slutade illa för Brasilien. Efter en strålande inledning så föll man sjukligt nog med 7-1 mot Tyskland i semifinalen. Man är också en stor favorit inför de egna hemmafansen denna turneringen också. Inte konstigt med tanke på spelare som Marquinhos, Felipe Anderson, Rafinha, Renato Augusto och fixstjärnan Neymars närvaro i sommar.

Bästa fotbollslagen i OS 2021 - bästa lagen i fotboll som deltar i OS i Tokyo, Japan!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply