Basels galna vändning gav tre poäng på Stamford Bridge

Inatt var det alltså dags för ytterligare en Champions League-premiär, mellan storfavoriterna Chelsea och underdog-gänget FC Basel. Som förväntat var Chelsea det spelförande laget redan från första signal och gästerna bjöds inte på någonting gratis. Man pressade högt och försökte skapa lägen, men trots det gick ingenting in. Men slutligen så kom det.

Efter en läckert serverad passning från Frank Lampard, kunde Oscar utan större problem rycka sig loss till en tom yta i straffområdet. Väl på plats behövdes inte ens en mottagning för den unge brassen, utan på ett tillslag placerade han bollen direkt in i mål, precis innan halvtidsvilan.

Vid det här laget av matchen hade många redan räknat ut gästerna, men så enkelt var det inte. Basel ville mer än så och gjorde sitt yttersta för att få upp bollen i den andra halvleken och i den 71:a matchminuten kom kvitteringen. 1-1, målskytt signerad Mohammed Salah.

Chelsea jagade nu ledningen för fulla muggar men kanske ville man lite för mycket? Oavsett vad det berodde på kom Basels makalösa vändning, i den 81:a minuten, som en rejäl kalldusch över hela Stamford Bridge, och man lyckades inte återhämta sig. Marco Streller förblir hjälte i samtliga Basel-fans hjärtan och länge lär man tala om ”Bragden i London” – natten då man vände och slog Chelsea med 2-1.