Barcelonas Sportchef Jordi Cruyff avfärdar försäljningen av Frenkie De Jong

Barcelonas sportchef Jordi Cruyff förnekade försäljningen av Frenkie De Jong

Förra sommaren verkade Barcelona öppet försöka sälja Frenkie de Jong, men deras inställning har ändrats på senare tid. 

När ryktena om att Barcelona försökte sälja Frenkie de Jong i somras cirkulerade var deras perfekta relation med honom nära att gå i kras. De Jong vägrade dock att ge sig, vilket skapade en ganska prekär situation.

Förra månaden talade De Jong med pressen om den press han kände från klubben. Han anklagade dem för att ha läckt detaljer om hans kontrakt.

Jordi Cruyff, sportchef, sa till den katalanska tidningen att alla spekulationer om att sälja De Jong för länge sedan hade upphört. Han blev också tillfrågad om han trodde att de Jong specifikt hade nämnt honom under holländarens uttalanden.

Även om han inte säger det rakt ut, erkänner Cruyff genom att hänvisa till hur andra människor har tvingat honom till beslut att klubben kände till de Jongs avgång i förväg.

Ordförande Joan Laporta hade redan bestridit vice ordförande Enric Masips påstående att hon alltid hade stött de Jongs mandat.

Det faktum att Laporta nämndes snarare än klubben kan tolkas som en antydan om att andra styrelseledamöter eventuellt förberedde sig för en försäljning. Även om Laporta representerar Barcelona i media är Camp Nou ofta platsen för många politiska intriger.

Frenkie de Jong ingår i den Nederländska VM-truppen och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022 är ganska Liten. Vem vinner VM 2022? Nederländerna har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare. Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply