Barcelona vill försäkra sig om Umtitis framtid

Barcelona vill försäkra sig om Umtitis framtid

Umtitis framtid – Barcelona prioritet

Spelaren som vuxit ut till en av de bästa försvararna i världen är inte helt övertygad om att stanna i FC Barcelona. Nu har spanjorerna lagt in en extra växel för att förlänga med fransmannen.

Att höja lönen och förlänga kontraktet med Samuel Umtiti är en av prioriteterna i FC Barcelona. Spelaren sitter på ett kontrakt som binder honom till klubben till och med sommaren 2021 men då utköpsklausulen är låg har många klubbar frågat efter spelaren. Det är framför allt Manchester United som ska ha visat intresse för spelaren och nu vill Barca lägga på ett kål för att förbättra kontraktet.

Det är tidningen Mundo Deportivo som kommer med uppgifter om att de regerande spanska mästarna kommer göra allt vad som krävs för att spelaren ska stanna i klubben nästa säsong. Barcelona sägs vara villiga att höja erbjudandet för Umtiti för att spelaren ska stanna men man ska fortfarande ligga en bra bit under den summa som spelaren ska kräva.

24-åringen är inne på sin andra säsong i klubben och Barcelona tycker att den efterfrågade lönen är för hög för en spelare som endast varit en del av truppen i två år.

Lenglet som alternativ

Skulle Umtiti lämna Camp Nou efter säsongen har Barcelona redan siktat in sig på eventuell ersättare. Det är den 22-årige fransmannen Clement Lenglet som ska vara högst upp på Barcas önskelista om man måste hämta in en ersättare. Under fredagen uttalade han sig i en intervju med med lokalpress i Sevilla.

– Jag har sagt till min agent att jag vill avsluta säsongen utan att behöva tänka på kontrakt och andra lag som kan distrahera mig. Jag är stolt och förstår att fansen som träffar mig säger att de inte vill att jag ska gå till Barcelona. Om jag ska vara ärlig vet jag inte om jag kommer att lämna eller inte. Jag väntar till slutet av säsongen för att bestämma det.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Barcelonas stjärnor

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply