Barcelona vände och vann

Barcelona hamnade i ett underläge när Udinese-lånet Odion Ighalo enkelt rullade in ledningsmålet för sitt Granada i den 25:e matchminuten. Katalanerna var nära på att utjämna bara någon minut senare genom Leo Messi, som kom fri med hemmalagets målvakt Tono Martinez. Men vi fick inte se några fler mål i den första halvleken.

Tidigt in på den andra halvleken avslossade Cesc Fabregas ett skott som ställde till det för Tono. Messi höll sig framme på returen och kvitterade till 1-1. Det var hans 300:e mål i Barcelona-tröjan. Barcelona tryckte på och gjorde 2-1 som felaktigt blåstes av för offside.

Med en kvart kvar av matchen så fick gästerna en frispark några meter utanför straffområdet. Leo Messi tog hand om den och skruvade in ledningsmålet för sitt Barcelona.

På tilläggstid var Granada nära på att sno poäng av ligaledarna. Malaga-lånet Buonanotte hittade fram till marockanen Youssef El-Arabi som brände ett jätteläge.

Barcelona är nu hela 15 poäng före ligatvåan Atletico Madrid som har spelat en match mindre än katalanerna.