Barcelona tillbaka på vinnarspåret

I den 28:e minuten gav Xavi gästerna ledningen, när han via en frispark fint placerade bollen bakom en chanslös Dudu Aouate. Katalanerna tryckte på, och 15 minuter senare utökade Messi Barcelonas ledning. Argentinaren tog sig förbi två Mallorca-försvarare, och fick till ett ganska dåligt träff på bollen som till slut hamnade i mål.

Två minuter innan halvtidsvilan var det dags för ännu ett Barcelona-mål. Yngligen, Christian Tello vek in från kanten, och sköt distinkt in 0-3 till katalanerna.

Tio minuter in i den andra halveken så reducerade Mallorca, genom Pereira. Fransmannen tog emot bollen, och avslutade kyligt bakom en chanslös Victor Valdes. Bara tre minuter senare så tilldelades Mallorca en straffspark, efter att Busquets tagit bollen med handen. Victor Casadesus förvaltade straffen till 2-3.

I den 70:e minuten utökade Messi Barcelonas ledning till 2-4, efter en fin framspelning av Alexis Sanchez. Det var argentinarens 76:e mål under år 2012, och han gick om Pele, i antalet mål gjorda under ett kalenderår.

Det blev inga fler mål i matchen, och Barcelona toppar ligan med sina 31 inspelade poäng.