Barcelona krossade Ajax

När Barcelona spelar så kan man grubbla ut matchbilden rätt tidigt. Såklart att laget backar hem och täpper ihop ytorna. Nej då, kollar bara om ni är med på noterna. Barca gick ut och tog tag i bollinnehavet som vanligt. Ajax krympte ytorna bakåt och gjorde allt för att inte springa bort sig i positionerna.

Katalanerna försökte allt som oftast, komma runt på kanterna, vilket resulterade i väldigt många hörnsparkar. Ajax förlitade sig på kontringarna som ofta uppstår, när Barca kommer in med rullandet på andra halvan. Holländarna skapade ett par möjligheter tack vare dessa. Valdes visade dock ett skönt lugn i målet. När man trodde att han inte kunde bli lugnare, så plockade han en straff av Sigthorsson i andra halvleken.

Valdes motsvarighet i Ajax, hade i sin tur en lite tyngre kväll. Barca fick in ett par perioder med längre anfall som skapade tryck kring Ajax-målet. Då kom även baljorna. Lionel Messi knorrade vackert in en frispark till 1-0. Målet var det enda i första halvleken.

I andra kom den katalanska maskinen igång för fullt. Messi påbörjade sin bollen-fastlimmad-på-foten-show. Argentinaren hittade sina ytor och använde sin fina teknik. Ut och in, ut och in, Ajax-spelarna köper korv och Messi placerar in bollen. Två sådana mål uppstod och ett även ett leende uppstod på mina läppar.

Matchen slutade 4-0 till slut. Pique fick den stora äran, att slå hål i Messis glans på måltavlan.