Barcelonas Jordi Alba närmar sig flytt till Premier League

Barca-försvararen på väg bort – frågat lagkamrater om livet i England

Barcelona kan till sommaren behöva leta efter en ny vänsterback. Enligt uppgifter från spanska tidningar har landslagsmannen för det spanska landslaget börjat förhöra tidigare och nuvarande lagkamrater om hur livet i Premier League är. Något som öppnat för en flytt.

Barcelona tar sig under kvällen an Juventus i Champions Leagues kvartsfinal. Att den katalanska storklubben ens tagit sig till kvart i den finaste turneringen för klubblag får ses som en av fotbollens största bragder i år.

Barca var rejält utspelade i den första halvleken av åttondelsfinalen mot Paris Saint-German. La Liga-jätten fick förvisso fart på maskineriet i returmötet på Camp Nou och hade ett tag en 3-0-ledning. Men när Edinson Cavani slog in 3-0 i mitten av första halvleken kändes loppet kört.

Kan gå till Premier League

SE ÄVEN: Det tjänar stjärnorna i Barcelona

Efter en makalös vändning lyckades Barcelona göra tre mål på bara några minuter, och vann i och med det dubbelmötet. En som inte fanns med på Camp Nou, men som i vanliga fall gör det, var Jordi Alba. Vänsterbacken från Spaniens landslag satt 90 minuter på bänken, och nu har det börjats spekuleras om varför.

Alba ska vara benägen att lämna La Liga-giganten. Enligt uppgifter från den spanska tidningen AS har försvararen redan börjat fråga tidigare lagkamrater om livet i England och Premier League.

– Han ska bland annat ha frågat Fabregas och Pedro om hur det är i Chelsea, säger en källa till AS.

Läs: Så mycket hade Pedro tjänat i Chelsea