Barcelona detaljer från att värva Arthur

Barcelona detaljer från att värva Arthur

Arthur skriver på för FC Barcelona

Enligt brasiliansk press kommer den brasilianske mittfältaren skriva på inom kort för FC Barcelona.

Under ett par månader har det pratats om ett mittfältsköp för FC Barcelona. Flera namn har dykt upp på klubbens önskelista, men det är speciellt en spelare som det pratats om lite extra. Det är den brasilianske mittfältaren Arthur som det ryktats om mest, och nu ser det hela ut att bli klart.

Enligt siten UOL återstår det endast ett sista möte mellan de båda parterna för att en övergång ska komma att bli klar. Arthur skulle i så fall lämna Gremio för spel på Camp Nou i januari 2019. Övergången ska vara 95 procent klar och Barcelona betalar 30 miljoner euro för spelarens tjänster.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Barcelonas stjärnor

Vill även värva Alderweireld

Det är The Independent som kommer med uppgifter om att försvararen ska finnas på FC Barcelonas önskelista. Den spanska storklubben ser Alderweireld som ersättare till Thomas Vermaelen och nu kan alltså en flytt tillbaka till Spanien komma att bli aktuell. Den före detta Ajax-spelaren kommer endast ha ett år kvar på sitt kontrakt efter nuvarande säsong och prislappen för spelaren kan därför bli lägre.

Barcelona kan dock förvänta sig konkurrens. Flera andra av Europas största klubbar ska ha visat intresse för försvararen. Bland annat Juventus som under en längre tid har velat knyta till sig spelarens tjänster.

Totalt har det blivit 78 ligamatcher för Alderweireld i Spurs-tröjan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply