Barça letar efter ’ny Puyol’

Barcelona jagar Monaco-försvararen

Aymen Abdennour kan bli Barcelona nästa försvarsgeneral då de spanska Champions League-mästarna letar efter en ny försvarare.

Barcelonas försvarslinje behöver förstärkas, detta enligt klubbledningen som nu letar efter en mittback att värva inför nästa säsong. Sedan innan har man Piqué, Mascherano, Mathieu, Vermaelen och Bartra men enligt rykten ska man vilja ha en Carles Puyol-typ som kan ersätta antingen Mascherano eller Piqué ifall någon av de båda mittbackarna skulle skada sig eller lämna klubben. Tidigare har det sett tillräckligt ut med att ha duon med Piqué och Mascherano som mittbackar men när en av de är borta blir det ofta problem och backlinjen blir inte lika säker som man vill att den ska vara. Den som varit bäst stand-in på mittbacksplatsen är Mathieu men nu sägs det att man inte är nöjd med den gamle sportchefen Andoni Zubizarettas värvning och kommer att försöka knyta till sig en ung försvarare.

Tidigare var Barcelona intresserade av att värva Thiago Silva och Marquinhos innan de gick till Paris Saint-Germain men nu sägs man inte vilja betala spelarnas höga utköpsklausuler och har därför flyttat blickarna till AS MonacoAymen Abdennour. 25-åringen spelar i det tunisiska landslaget och slog igenom 2011 när han skrev på för Toulouse i den franska ligan

Fler alternativ

Det finns flertalet namn som Barcelona har på sin lista över intressanta försvarare men det kommer inte att bli någon lätt match att värva någon av de då de redan spelar i några av Europas största klubbar. Man ska bland annat vara intresserade av att värva Mehdi Benatia och Jêrôme Boateng men ingen av de två ska vara speciellt intresserade av att lämna München för spel i den spanska ligan.

Ett av alternativen som kvarstår är Mammana från River Plate men 19-åringen sägs redan vara klar för spel i Atlético Madrid nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply