Barça knaprar in efter målkalas

Ett pressat Barcelona reste till den spanska huduvstaden för att ta sig an ärkerivalen Real Madrid i ett hett möte. Skulle titelracet glida ur Barcelonas händer, eller skulle laget knappa in på de två Madrid-lagen framför sig?

Barça fick en riktig smakstart då Andrés Iniesta satte ledningsmålet redan efter sju minuter. Spanjoren sköt in 1-0-målet via ribban efter en Lionel Messi-assist.

I matchminut 20 skulle Real utjämna tillställningen. Karim Benzema var starkast i en luftduell och nickade in 1-1 via Víctor Valdés i Barça-målet.

Nästintill omgående var Benzema återigen framme och oroade, och även denna gång hittade fransmannen nätmaskorna. 0-1 till 2-1 på bara några minuter alltså.

Gästerna skulle dock även de hinna göra två mål innan halvtidsvilan. Självaste Lionel Messi satte det så viktiga 2-2-målet strax innan paus.

I upptakten av den adra halvleken skulle hemmafansen återigen få jubla då ingen mindre än Cristiano Ronaldo förvaltade en straffspark på bästa sätt. En straff, som av reprisbilderna att döma, egentligen skulle vara en frispark då kontakten var utanför straffområdet.

Tio minuter senare tilldelades även gästerna från Katalonien en straffspark. Messi ville inte vara sämre än Ronaldo och satte lika säkert bollen från elva meter. Till följd av straffen visades även Real-backen Sergio Ramos ut efter fällningen av Neymar.

Dani Alves var sedan en ytterst nära att åter ge Barça ledningen, men Diego López högra stolpe räddade hemmalaget den gången.

Istället skulle gästerna sätta ledningsmålet i den 84:e minuten då Messi satte sitt tredje mål för kvällen, och sitt andra från elva meter.

Efter sju varningar, en utvisning och sju fullträffar blåste Alberto Undiano Mallenco av denna fantastiska tillställning. I och med segern är Barcelona nu fullt inblandad i La Ligas titelrace.