Båda superettan-lagen kvalade sig kvar

Varberg-Oddevold

I den första matchen i Uddevalla, på Oddevolds hemma-arena Rimnersvallen, var det Varberg som gick vinnande ur matchen efter att ha vunnit med 1-0. Man tog ledningen redan i den fjärde minuten. Oddevold hade ett dock ett drömläge att få med sig ett bra resultat till returen när man fick en straff efter ca 75 minuter. På eget initiativ sprang Oddevold-målvakten Peter Zwetsloot Isaksson upp till straffpunkten för att ta hand om den. Oturligt nog räddades straffen. Isaksson, som hoppades på att bli hjälte i sin sista hemmamatch, fick istället ses som dagens syndabock.

Idag (lördag) spelades den andra matchen. Oddevold fick en riktig drömstart när man fick straff i den 16:e minuten. Denna gång var det Liridon Selmani som tog hand om den, och utnyttjade den till 100%. Den satt säkert i målvaktens vänstra hörn. Den tillresta Oddevold-klacken fick jubla tidigt.

Varberg var inte nöjda med detta, och fick turligt nog in en kvittering. Skottet från Karl Söderström slank sakta in under Oddevold-målvakten som haft det tungt. Ett skott som borde ha tagits ganska komfortabelt, enligt kommentatorn Pelle Bäckman.

Isaksson gjorde dock flera kvalificerade räddningar.

Oddevold var som sagt tvungna att vinna matchen, men istället satte Varberg spiken i kistan när Gabriel Altemark-Vanneyr satte 2-1 i den 92:a minuten.

Varberg vann sammanlagt med 3-1 och spelar superettan även nästa säsong. Oddevold får ännu ett år på sig i superettan och hoppas på bättre lycka nästa år.

Oddevold kommer att få konkurrens i Uddevalla i Division 1 södra, då även IFK Uddevalla kommer att spela där nästa säsong efter att ha vunnit Division 2 norra Götaland.

Värnamo-Dalkurd

I den första matchen hade succélaget Dalkurd hemmamatchen. Det utnyttjade såpass att man slog superettan-laget IFK Värnamo med 1-0 efter mål av Rebin Sulaka i den 75:e matchminuten.

Man kan undra vad IFK Värnamo-tränaren tyckte om detta. När det var dags för deras hemmamatch blev det en urladdning som hette duga. Man slog Dalkurd med hela 5-1.

Dzenis Kozica gjorde hattrick för Värnamo och Alhaji Kamara gjorde två. Dalkurds 3-1-reducering gjordes av Chidi Dauda Omeje.

Detta betyder att det så framgångsrika Dalkurd inte går upp till superettan efter att ha klättrat i seriesystemet så snabbt.

Värnamo får en andra chans och har en till säsong på sig där uppe.