Australiens VM trupp 2022 – Australienska truppen till fotbolls-VM 2022!

Australiens trupp VM 2018 – australienska truppen till fotbolls-VM 2018!

Australiens spelartrupp Fotbolls-VM 2022

Australiens trupp till Fotbolls-VM? För den som vill veta hur Australiens VM trupp 2022 ser ut så har ni ju hamnat helt rätt. För här kommer det gå att läsa om Australiens VM-trupp 2022. Det är ett land som kvalificerat sig till VM genom historien, men väl där brukar ha stora problem att prestera bra. Se och spela på fotboll live =>

Australiens VM trupp 2022 - Australienska truppen till fotbolls-VM 2022!

Bland annat så har man ju spelat fyra världsmästerskap, i sommar kan man räkna in sitt femte. Ett problem var länge för australiensarna att de spelade för Oceaniens Fotbollsförbund. Till exempel så vann de ju 2001 mot Amerikanska Samoa med förkrossande 31-0.

Det här gjorde ju att Australien fick det väldigt svårt att höja sin nivå. Då de också alltid var tvungna att kvala (Oceanien har 0,5 platser till VM, det vill säga ett playoff) mot ett syd eller centralamerikanskt land så blev det också för svårt många gånger. Sedan 2006 kvalar därför Australien med de asiatiska länderna.

Det är I VM:s Grupp D som vi hittar Australien, ett land som nu alltså gör sitt femte mästerskap i och med VM i Qatar 2022. Det kommer troligtvis blir en tuff tillställning. Först och främst så finns ju Frankrikes trupp VM 2022 här, ett land som bör vinna sin grupp.

Men samtidigt går det att hitta både Danmark och Peru där. Nationer som trots allt får räknas som jämlika med Australien. Så om den förväntade andraplatsen, om inte Frankrike gör bort sig, så kan vi ju förvänta oss att jämnt race mellan Australiens VM trupp 2022, Danmark och peruanerna om den andra och sista platsen till åttondelsfinal i Grupp D. Streama VM live här =>

Australiens VM trupp 2022 - Australienska truppen till fotbolls-VM 2022!

Australiens VM-trupp 2022

Att Australien kommer gå hela vägen och vinna VM är något som får ses som väldigt otroligt. När vi tar och tittar igenom odds för VM 2022 så kan vi se att Australien är en av de lagen som förväntas sluta långt ner, och troligtvis inte ens gå vidare ur gruppen.

Det finns ju många länder som är tippade före Australiens VM trupp 2022, det är till exempel Saudiarabiens VM-trupp 2022 som kommer att vara nederlagstippade mest av alla de 32 länderna som åker till VM i Qatar för att spela.

  • Bäst odds på att Australien kommer vinna VM: 401.00
  • Bra odds på att Australien går vidare från sin grupp: 21.00
  • Oddsen på att Australien vinner gruppen: 72,00
  • Bäst odds för att Australien kommer sist i gruppen: 2.45

Australienska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp D
Ranking: 40 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Ange Postecoglou

Det har blivit hög tid för att titta genom hur truppen för Australien kommer att se ut i VM 2022. Det är ju som så att alla kanske inte känner igen de australienska spelarna. Många av de håller till i lite mindre lag. Den mest namnstarke i det här laget är ju tveklöst den förre Liverpool-keepern Brad Jones. Samt även den förre Premier League-stjärnan Tim Cahill.

Allt om australiensk fotboll går att läsa här på Australiens Fotbollsförbunds hemsida.

Australiens VM trupp 2022

Här hittar du hela Australiens VM trupp 2022:

Målvakter: Brad Jones, Mat Ryan, Danny Vukovic

Försvarare: Aziz Behich, Milos Degenek, Matthew Jurman , Fran Karacic, James Meredith, Josh Risdon, Trent Sainsbury

Mittfältare: Josh Brillante, Jackson Irvine, Mile Jedinak, Robbie Kruse, Massimo Luongo, Mark Milligan, Aaron Mooy, Tom Rogic, James Troisi

Anfallare: Daniel Arzani, Tim Cahill, Tomi Juric, Mathew Leckie, Andrew Nabbout, Dimitri Petratos, Nikita Rukavytsya

Australiens bästa målskytt i VM-kvalet:

Med sina elva mål på 15 matcher så slutade Tim Cahill tre i skytteligan i Asiens VM-kval. Etta för sitt Australien. Näst flest gjorde Mile Jedinak på sju baljor.

Australiens fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Australiens VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Tim Cahill: Med lång erfarenhet av brittisk fotboll, inte minst över 200 matcher för så väl Millwall som Everton, så kan Cahill titulera sig som den troligtvis bäste fotbollsspelaren i Australiens historia. Hans målskytte kommer bli väldigt viktigt den här sommaren.

Fran Karacic: Den kroatfödde försvararen Fram Karacic ser ut att bilda ett trebackslås för Australien i VM. Där kommer Lokomotiv Zagreb-spelaren, född 1996, att vara viktig.

Brad Jones: Med tanke på att inget land kan gå långt i mästerskap utan en bra målvakt så måste den förre målvakten i Liverpool – nu i Feyenoord – Brad Jones, att behöva spela på sin toppnivå.

Aaron Mooy: Det här är inte det första namnet ni lär tänka på. Men faktum är att Mooy varit en jätte på mittfältet när hans Huddersfild lyckades knipa kontraktet i Premier League den gångna säsongen.

Australiens spelprogram i VM 2022

För spelarna i ”The Land Down Under” så kommer VM-äventyret att börja mot Frankrike i Kazan den 16:e juni. Det här blir en riktigt viktigt match, för vid ett bra resultat mot fransoserna så kommer Australien att kunna spela på resultat under resten av turneringen.

Om vi fortsätter att se över det spelschema för VM 2022 som finns så går det att läsa sig till att Australiens VM trupp 2022 nästa match blir den 21:e juni, kl 14 svensk tid, mot vårt grannland Danmark. Danskarna är ju knappa favoriter till att ta hem andraplatsen i VM:s Grupp D.

Sedan avslutas det hela med match mot Peru klockan 16 den 26:e juni, då i den gamla OS-staden Sotji. Peruanerna är ju riktigt luriga på hemmaplan. Men hur kommer det gå i nationens första världsmästerskap sedan 1982.

Australiens VM-trupp och matcher i Qatar

Så det vi kan komma fram till direkt är att det blir en riktigt viktig batalj mot Frankrike redan i den inledande omgången av VM:s gruppspel. Bland annat så blir det ju svårt att veta för australiensarna exakt hur starkt de ska gå ut.

Vågar de trycka fram och faktiskt vinna matchen, för att på så vis sätta press på de övriga lagen i gruppen? Eller ska de försöka backa hem och forcera sig till en poäng. Något som skulle kunna bli ovärderligt.

Oavsett vad så är det i matchen mot Peru som Australien förväntas kunna vinna. Mot danskarna så är ju vårt södra grannland favoriter. Men det här är en grupp där andraplatsen verkligen är vidöppen.

Vanliga frågor om Australiens VM trupp 2022

Det vi vet är att Tim Cahill är det största namnet. Millwall-spelaren har dessutom gjort 31 mål för sitt landslag, något som gör han till nationens bästa målskytt någonsin. Målvakten Brad Jones kommer att behöva prestera bra dessutom.

För utan en målvakt som spelar bra så lär det bli riktigt svårt att ta sig ur gruppen. Även mittfältsgeneralen Aaron Mooy, till vardags i Huddersfield Twon, kommer att bli jätteviktig. Han, och även Jedinak i det stora femmannamittfältet, kommer att han en väldigt viktigt roll.

Kan Australien gå vidare ur gruppen så får de 120 miljoner kronor, något som Fifa har bestämt då de satt prispengarna för VM 2022.

Australien VM trupp 2022 - Australienska truppen till VM i fotboll 2022!

Australiens VM trupp 2022

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Australien vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Iran trupp VM 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Spelarna är uttagna till storlagen Tyskland, Spanien, Belgien, Brasilien, Argentina och Frankrike. De har alla släppts sina VM-trupper och är favoriterna att ta hem detta VM. När det gäller de mindre landslagen såsom Danmark så har även de valt ut VM-trupp. Australien har ännu inte valt ut sina 23 som åker med till Qatar. Sveriges VM-trupp hittar du här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply