Aubameyang kan återvända till AC Milan i sommar

Aubameyang kan återvända till AC Milan i sommar

Milan jagar Aubameyang i sommar

Enligt italiensk media ska Milan som redan gjort sju värvningar denna säsong vara intresserade av en värvning av Pierre-Emerick Aubameyang.

AC Milan storsatsar inför den kommande säsongen. Målet är att ta sig till Champions League och klubbens nya ägare har inlett sommarens transferfönster starkt. Man har redan värvat sju spelare som ska bli en del av laget nästa säsong och nu kommer även uppgifter om att en anfallsstjärna ska vara på väg in.

Det är italienska Sky Sport som rapporterar att San Siro-klubben ska erbjuda 80 miljoner euro för Borussia Dortmunds anfallare samtidigt som spelarens lön skulle ligga på drygt 8 miljoner euro per säsong. Tidigare har bland annat Real Madrid, PSG och lag från den kinesiska ligan visat intresse från den Gabon-födde spelaren, klubbar som erbjudit 12-14 miljoner euro i årslön till spelaren. Milans löneerbjudande är inte på samma nivå som övriga storklubbar men i Serie A-klubben ska man vara relativt optimistiska om en övergång för 28-åringen.

Under det senaste året har flera storklubbar försökt värva Aubameyang utan framgång och under sommaren har intresset för spelaren varit ganska svalt. Dortmund räknar med att anfallaren stannar även nästa säsong på Signal Iduna Park, något klubbens sportchef bekräftar i en intervju med WAZ.

– Vi antar att han stannar, vi är öppna för att prata med andra klubbar, men bara under en kort period framöver, säger Michael Zorc som påpekar att lagets tränare Peter Bosz vill veta om han ska räkna med spelaren eller inte under sommarens försäsongsträning.

Sedan tidigare har Milan värvat bland annat Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Andre Silva och Ricardo Rodríguez.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply