Åtvidabergs FF testar Anderson

Efter sin succé i division 4 kan skyttekungen klättra i divisioner och ta sig till den svenska högstaligan med Åtvidabergs FF. Enligt svensk media provspelar han med klubben i detta nu.

Rynninge IK i division 2 kan tappa sin skyttekung Anderson Ponciano, som gjort hela 19 mål på fem matcher, vilket är ett sensationellt facit. Enligt Nerikes Allehanda kan han lämna Rynninge för den Allsvenska klubben Åtvidabergs FF efter säsongen. Man skriver att anfallaren, som för tillfället är utlånad till Nora-Pershyttan, där målsuccén har kommit, ska provträna med Östgöta-klubben.

– Jag är jätteglad att han får chansen. Både för Andersons egen skull, han är verkligen i zonen just nu och jag unnar honom det här väldigt mycket, men också för Nora som klubb, eftersom det visar att vi gör någonting rätt och kan utveckla spelare, säger Nora-tränaren Mårten Eriksson till tidningen.

Vill behålla anfallaren

Nora-Pershyttan är dock medvetna om att det kan bli svårt att behålla målsprutan nästa säsong, även om man är självklart skulle vilja det.

— Vi vet att Anderson trivs mycket bra hos oss och det är i NPBK som han har lyckats bäst. Vår förhoppning är att vi får behålla Anderson även nästa år men samtidigt är vi väl medvetna om att han vill ta chansen om han får erbjudande från lag högt upp i seriesystemet, skriver klubben.

Det kanske inte blir Allsvenskan oavsett hur denna följetong slutar, då Åtvidabergs FF ser ut att få spela i Superettan nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply