Åtvidaberg klättrar i tabellen

Två lag som båda låg en bit ovanför kvalstrecket möttes idag i Gefle. Vinnaren i matchen skulle bli klara för nästa års Allsvenska med 99 % möjlighet. Det blev Åtvidaberg som drog det längsta stråt.

Bortalaget hade inte vunnit en bortmatch sedan april och det började darrigt. Jonas Lantto hade ett ribbskott efter en kvart. Men endast fyra minuter senare gjorde Imad Zatara 0-1. Olof Mård tappade bollen i ett farligt läge på mittplan och det utnyttjade Viktor Prodell genom att passa fram Zatara till ett friläge som han avslutade på bästa sätt.

Gefle var ovanligtvis det bollförande laget, men utan att få in bollen. Istället slog Kristian Bergström en fin hörna som U21-landslagsmannen Tom Petterson nickade snyggt in.

Johan Oremo skulle reducera för Gefle med 10 minuter kvar men Åtvidaberg höll undan och kan titulera sig som ett Allsvenskt lag, även nästa år.