Atlético Madrid vann med ett nödrop

La Ligas sista match den här söndagen spelades mellan Europa League-aktuella Atlético Madrid och det hittills mycket överraskande Rayo Vallecano, som inför omgången fanns emd högt upp i tabellen. Men det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen hemma på Vicente Calderón, när man efter en halvtimme spelad av matchen fick hål på gästernas målvakt.

Diego Costa, som skulle visa sig bli matchens assistkung, passade fram bollen till en fristående Mario Suaréz i Vallecano-boxen, som bara behövde sätta dit foten och skicka in bollen i nät för hemmalaget. En ledning som stod sig halvleken ut för Atlético Madrid, som dock hade mer att bjuda på i den andra halvleken.

Endast tre minuter in i den andra halvleken small det igen i Vallecanos nät, när Diego Costa var inblandad i förspelet.  Den colombianske stjärnanfallaren Falcao spelade fram bollen till Diego Costa, som därefter skickade in en enkel passning till Koke som enkelt skickade in tvåan för en euforisk hemmapublik. Och det dröjde inte länge innan nästa mål kom, när Diego Costa återigen var inblandad i förhandsspelet till nästa mål. Endast två minuter hade tickat förbi innan Arda Turan skickade in 3-0.

Och visst blev det 4-0 också, när Atlético Madrid fixade en straff endast tre minuter senare när Diego Costa var i händelsernas centrum återigen, och drogs ner i straffområdet av Javi Fuego Martinéz. En solklar straff ansåg domaren, och minst lika stensäkert small det från Falcaos fot, när bollen flög in i nätet för fjärde gången den här kvällen.

Matchen såg död ut, men Rayo Vallecano vaknade till och hade bland annat en nick i ribban med tjugo minuter kvar. När Andrija Delibasic reducerade med åtta minuter kvar såg det trots allt hopplöst ut för gästerna, men när Andrija Delibasic skickade in bollen endast två minuter senare, vaknade matchen till på allvar igen. Och visst kom det en reducering till, när Rayo Vallecano med två minuter kvar av ordinarie tid gjorde sitt tredje mål för kvällen, när ett mycket slarvigt hemmaförsvar slutade med att Leo Carrilho kunde skicka in bollen.

Men Atlético Madrid höll undan och får därmed en vinst i ryggen till det kommande Europa League-spelet nästa vecka.