Atalanta vill ha Sam Larsson

UPPGIFTER: Borussia Dortmund vill köpa Sam Larsson

Sam Larsson kan hamna i italienska Atalanta

Sedan flytten från IFK Göteborg till holländska Heerenveen har svensken Sam Larsson tagit Eredivisie med storm. I januari kan det bli en ny flytt för yttermittfältaren då Atalanta uppges vilja ha honom.

Sam Larsson lämnade IFK Göteborg 2014 för spel i holländska mittenlaget Heerenveen. Han gjorde det klart för sig att flytten endast var ett mellansteg mellan Sverige och en av de stora ligorna i Europa. Spelmässigt har han varit tillräckligt vass för en sådan flytt, något Heerenveens sportchef sade tidigare i höstas.

I samband med sportchefens uttalande avslöjades det att Borussia Dortmund scoutade och var intresserade av 22-åriga Larsson. Ryktet svalnade av något och därefter hade Larsson något av en formsvacka i sitt Heerenveen under november och december. Trots det menar italienska transferexperten Gianluca Di Marzio att Atalanta vill ha Larsson.

En av flera intressenter

Enligt Di Marzio är Atalanta inte den enda klubben i Serie A som vill ha Larsson. Det avslöjas inte vilka lag det är, allt som nämns är att flera italienska klubbar är sugna på Daniel Larssons lillebror Sam. En flytt till en stor liga kan alltså vara närmre än vid trodde och Heerenveens sportchef Hans Vonk håller med:
– Jag är säker på att han kommer spela i de stora ligorna om han fortsätter på samma bana som nu. Då kommer han vara en bra spelare i en väldigt stor liga. Men jag hoppas få se honom i Heerenveen ett tag till först, sade Vonk till Fotbollskanalen tidigare i december.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply