Assyriska – Hammarby 1-1: Figueroas drömmål gav Bajen kryss i 08-derbyt

Det var ett hårt och tätt 08-derby storpubliken på Södertälje Fotbollsarena fick se och redan efter sex minuter tog Assyriska ledningen genom Fuad Hyseni som stänkte upp bollen högt vid bortre stolpen och Assyriska-publiken blev helt galen. Efter målet var det Assyriska som var bättre i den första halvleken som ville lite mer från start där Hammarby inte riktigt var med från början.

Matchen hade väldigt många tuffa och hårda närkamper vilket gjorde att matchen fick en riktig derbykaraktär som det 08-derby det var. Det var ganska ont om farliga målchanser i den här matchen och när det kom bra lägen för spelarna så sköt man utanför och slarvade enormt med avsluten, inte minst när Hammarbys Mattias Adelstam blev frispelad men sköt utanför. Hammarby fick en tuff första halvlek där den viktige yttermittfältaren Christophe Lallet skadade sig och tvingades bytas ut mot Christoffer Hansebjer.

Assyriska hade med sig 1-0 i andra halvlek där Hammarby flyttade fram spelet för att kunna kvittera medans Assyriska backade hem för att inte bli överkörda av Hammarbys offensiv, det gjorde att speciellt Assyriska spelade ännu hårdare och det blev ännu hårdare och tuffare närkamper än i första halvlek.. Det gjorde att spelet var väldigt slarvigt och inget av lagen lyckades bli särskilt organiserade i sina anfallsspel. Christer Youssef hade en riktigt vass chans i mitten av andra halvlek där Johannes Hopf fick göra en bra räddnng på den utlånade Djurgårdarens skott.

Men i matchens sista spark var nog båda lagen säkra på att Assyriska skulle vinna matchen med 1-0, men då klev Hammarbys ytterback Erik Figueroa fram och pangade in kvitteringen på ett långskott upp i första krysset som Assyriska-målvakten Robin Malmkvist inte kunde hålla och därmed var det kvitterat i 08-derbyt till de tillresda Hammarbyarnas stora jubel.

Matchens lirare: Fuad Hyseni, Assyriska

Målen: 1-0 Fuad Hyseni (6), 1-1 Erik Figueroa (90+3)

Varningar: AFF: Mikael Thorstensson, Fuad Hyseni, Daniel Fernando De Souza HIF: Max Forsberg

Avslut: 12-10

Avslut på mål: 4-4