Arsenal utan en bortavinst under 2018 i Premier League

Arsenal utan en bortavinst under 2018 i Premier League

Statistiken som oroar för Arsenal

Gunners har inte vunnit en bortamatch i Premier League under detta året. En sämre inledning har man inte haft på väldigt många år.

Det går inte riktigt som Arsenal och Arsene Wenger vill. Man må vara i semifinal i Europa League men i Premier League ligger man på sjätte plats och ser ut att bli utan Europaspel den kommande säsongen. Något som gjort att Arsenal inte är högre upp i tabellen är bortaspelet. Arsene Wengers manskap har inte vunnit en enda match utanför Emirates Stadium sedan årsskiftet och nu är man på väg att slå rekord.

Sedan årsskiftet har Arsenal ställs mot Bournemouth, SwanseaTottenhamBrighton och Newcastle i respektive ordning. Totalt har det blivit noll poäng på dessa matcher och Gunners har nu inte vunnit en bortamatch i Premier League sedan 28 december. Med fler än tre månader utan en bortavinst i Premier League är man nu nära att slå rekord. Senast Arsenal hade samma dåliga inledning på ett år var 1925. Även då hade man sex raka förluster på bortaplan.

SE ÄVEN: Uppgifter: Då stannar Arsene Wenger i Arsenal

Efter helgens förlust mot Newcastle United återstår endast tre bortamatcher för laget. Manchester UnitedLeicester City och Huddersfield är de tre lag som finns kvar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply