Arsenal plockade säsongens första titel

I solskenet på Wembley Stadium drabbade ligavinnaren, Manchester City, och cupvinnaren, Arsenal, samman i säsongens första tävlingsmatch. På förhand såg det ut att bli en riktig nagelbitare mellan två tunga topplag, men efter 93 spelade minuter, var det Gunners som stod som klara segrare.

Arsenal var det piggare laget i inledningen och efter 27 spelade minuter var målskyttet i London öppnat. Santi Cazorla med sin vänsterfot hittade nätet lågt bakom City-målvakten Willy och Arsenal var i förarsätet i årets Community Shield.

De ljusblåa från Manchester hade en period då man pressade för ett kvitteringsmål, men i stället kom mål nummer två för Gunners, när Sanogo hittade fram till Aaron Ramsey som även hann hittade nätet lågt bakom Willy. Målet kom i matchens 42:a minut och satte en tung press på City, som aldrig lyckades komma tillbaka. I den andra halvleken satte Oliver Giourd spiken i kistan – med ett mål av absoluta världsklass. Strax utanför straffområdet skruvade han vackert in bollen i matchens 61:a minut, vilket betydde 3-0 för Arsenal.

Därmed plockar London-klubben sin andra titel på ett år och kan nu gå in med ett stort självförtroende när ligan drar igång på lördag.