Arsenal är intresserade av Jankto

Speltips Sundsvall Malmö FF tips – superodds på GIF Sundsvall MFF 29/7, Allsvenskan 2017!

Udineses jättelöfte Jakub Jankto är aktuell för Arsenal

Arsenal är ständigt på jakt efter nya spelare och nu när man bytt spelsystem till 3-4-3 så behöver man nya spelartyper till truppen. Senaste uppgifterna från Italien säger att klubben är mycket sugna på Jakub Jankto, ett jättelöfte från Udinese.

I våras valde Arsené Wenger att byta spelsystem för första gången på 10 år från sitt 4-2-3-1-spel till ett väldigt rörligt 3-4-3/5-2-3-aktigt spel med wingbacks. Wenger har sagt att flera spelare behöver vara flexibla och spela i andra roller än man är vana vid. Det utesluter dock inte klubben från att titta på nya intressanta spelare som skulle kunna passa in i systemet.

En av huvudmålen just nu är Thomas Lemar även om Miralem Pjanic och Rafinha också varit aktuella. Men nya uppgifter från Italien menar att Arsenal är sugna på att värva Udineses tjeckiska storlöfte Jakub Jankto i sommar.

Ett stort genombrott

Det är Sportitalia som uppger att Arsenal är väldigt intresserade av Jankto som fick ett stort genombrott förra säsongen i Serie A för sitt Udinese. Den tjeckiska innermittfältaren, som även kan spela till vänster och på det offensiva mittfältet, stod för fem mål i Serie A förra säsongen.
– Arsenal gillar honom, han älskar engelsk fotboll, och han gillas även av Juventus, Inter och andra lag, säger agenten Beppe Riso till Sportitalia och fortsätter:

– Han är ung, han är bara 21 år gammal, han måste vara lugn och han tänker enbart på Udinese. Efter det får vi se. Ser jag honom mer i Premier League än andra ligor? Ja.

Den fyrfaldiga tjeckiska landslagsmannen jagas alltså också av Juventus och Inter m.fl enligt hans agent.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply