Argentinska Fotbollsförbundet ute efter Sevillas Jorge Sampaoli

Succétränaren kan bli ny förbundskapten för Argentina

Efter att ha tagit Chile till guld i Copa América blev den argentinske tränaren klar för Sevilla under sommaren. I den andalusiska klubben har den 57-årige coachen gjort succé och han ledde ett tag sitt Sevilla till förstaplatsen i spanska La Liga. Nu kan hans dagar dock vara räknade i klubben.

Jorge Sampaoli blev en landshjälte för Chile efter att under sina sex år för deras landslag lyckats nå stora framgångar. Under VM 2014 var de bara en ribbträff ifrån att slå ut Brasilien ur åttondelsfinalen, medan de 2015 tog landets första titel någonsin.

På hemmaplan i Chile lyckades värdnationen bärga Copa America-finalen, efter att ha slagit Lionel Messi och hans stjärnspäckade Argentina i finalen efter en jämn straffläggning. Även 2016, då de sydamerikanska länderna gjorde upp i en inofficiell Copa America-turnering, lyckades Chile vinna mot Argentina på straffar.

Kan återvända till hemlandet

Sedan i somras har han tränat FC Sevilla, ett lag som sökt efter att hitta en högre nivå de senaste åren. I år tog de sig till åttondelsfinal i Champions League, och borde rentav ha gått längre, men åkte ur mot Leicester City. I ligaspelet har det gått oväntat bra och de parkerar för tillfället bussen på en tredjeplats.

Dock verkar det som om den spanska ligatrean kan få klara sig utan sin nye succétränaren efter säsongen. Enligt den spanska tidningen Mundo Deportivo ska Argentinas Fotbollsförbund (AFA) vara ute efter att hämta hem Sampaoli till sitt hemland, det eftersom Argentinas landslag hackar rejält.

Enligt tidningen ska AFA locka Sevilla-tränaren med chansen att få träna Lionel Messi, samtidigt som han är rejält populär i Argentina. Hos det spanska fotbollsförbundet uppges redan över hälften i styrelsen vilja se honom skriva på för det argentinska landslaget.

Det har även ryktats om att Sampaoli skulle kunna ta över FC Barcelona, som förbereder sig inför kommande el Clásico i ligaspelet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply