Argentina slog Nigeria i svängigt målkalas

Inför den avslutande omgången av grupp F var det dags för Argentina och Nigeria att drabba samman, de två lag som såg ut att gå vidare från denna kvartett inför matchen.

Det hade knappt varit avspark innan matchen hettade till rejält. Lionel Messi dunkade in en stolpretur redan i den tredje minuten, och har därmed gjort mål i varje match såhär långt under VM, men man han knappt blinka innan kvitteringen var inne för Nigeria.

Det var Ahmed Musa som minuten efter fick en fin pass från Michel Babatunde, och den unge CSKA Moskva-anfallaren curlade in en boll helt otagbart för Sergio Romero i det argentinska målet.

Precis före halvtid skulle dock argentinarna ta tillbaka sin ledning, då Lionel Messi dunkade in en frispark bakom Vincent Enyeama, som inte såg helt vaken ut och släppte in skottet relativt enkelt.

Återigen skulle man inte få njuta av ledningens karamell särskilt länge, utan Musa replikerade igen efter endast två minuter spelade i den andra halvleken.

Nu var det dock Argentinas tur att svara med ett snabbt mål, då högerbacken Marcos Rojo dök upp och prickade in 3-2. Det skulle också bli slutresultatet, och båda lagen var nog nöjda över resultatet ändå. Visserligen förlorade Nigeria, men man fick igång sitt spel och gav en utav storfavoriterna i turneringen en riktig match. Dessutom lyckades ju inte Iran med det ”omöjliga”, då man åkte på en övertygande förlust mot Bosnien & Hercegovina.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply