Är Ole-Gunnar Solskjaer rätt tränare för Manchester United?

Är Ole-Gunnar Solskjaer rätt tränare för Manchester United?

Efter elva raka matcher utan förlust kom den första missen för Ole-Gunnar Solskjaer, som tränare för den engelska jätteklubben Manchester United. I åttondelsfinalen mot Paris Saint Germain i Champions League fick The Red Devils se sig själva besegrade med 2-0. Det var en till början jämn match, men där PSG:s erfarenhet på mästerskapsnivå blev det som skiljde lagen åt.

Medan en del fans fortsätter att sjunga Solskjaers namn, finns det de som tvivlar på om han verkligen är rätt person att ta över jobbet på heltid som tränare för United. Låt oss titta på vad som talar för hans eventuella vara samt icke vara i klubbens framtid.

Är Manchester United rakt genom

Sedan Sir Alex Fergusons ikoniska era som Uniteds manager har tränarna David Moyes, Louis van Gaal och José Mourinho kommit och gått. De har alla velat sätta sina egna präglar på klubben, men under Solskjaers tid som Uniteds huvudtränare har vi sett tydliga nyanser av det United vi känner bäst. Han kan klubbens historia, och framförallt har han levt den.

Solskjaer och hans tränarstab förespråkar en offensiv one-touch-fotboll, med en aldrig låta dö-attityd. Att kliva in och slå både Arsenal och Tottenham på bortaplan, samt hämta igen ett underläge med två mål i slutminuterna mot Burnley har visat att han har omklädningsrummet och fansen på sin sida. Passionerade fans skulle älska en Hollywoodsaga där Ole Gunnar Solskjaer bygger om klubben på nytt och blir nästa stora ikon.

Behöver mer tid till erfarenhet

När det kommer till kritan är frågan ifall Solskjaer kan överlista storheter som Jürgen Klopp och Pep Guardiola i Premier League. Detta får vi snart svaret på. I Champions League, som är en väldigt taktisk turnering, kan Solskjaer får det fortsatt tufft. Uniteds ledning måste ställa sig frågan om de är sugna på att ge sin tränare tiden han behöver till att utvecklas? Fortsätter Solskjaer plocka viktiga poäng i ligan hävdar många fans att han borde få det efterlängtade kontraktet på sitt bord. Ja, Solskjaer går en avgörande tid till mötes under den resterande delen av säsongen.

Höj spänningen i Premier Leagues avslutning

Flera lag har fortfarande mycket att spela för under säsongens sista tredjedel. Kan Liverpool knipa sin första Premier League-titel, eller blir Manchester City de första att försvara titeln på snart tio år? Vilket lag av Arsenal, Manchester United och Chelsea kommer att säkra Champions League-spel till nästa säsong? Är du intresserad av att höja spänningen ytterligare under säsongsavslutningen kan du på vår oddssida läsa mer om hur du spelar på fotboll, och se vilka sajter som erbjuder bäst odds och bonusar just nu. Idag är en populär spelform att betta live då spelaren kan följa en match och anpassa sina bet efter matchbilden. I Sverige är livebetting förmodligen vanligast till fotboll.

Premier League-säsongen fortsätter fram till mitten av maj. Mycket pekar på att tabellen kommer att leva hela vägen in i kaklet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply