Anton Tinnerholm: “Vill ha hem Kiese Thelin och Magnus Eriksson”

Malmö FFs Anton Tinnerholm: "Svårt att smält 0-5"

Malmö FFs ytterback optimistisk om framtiden

Säger i en intervju till Aftonbladet att han gärna ser att två gamla lagkamrater återvänder till klubben, och är säker på att man vinner SM-guld om så är fallet.

Anton Tinnerholm befinner sig just nu med det svenska landslaget i Dubai där man på onsdag spelar en träningsmatch mot Estland. Malmö FFs ytterback är en av debutanterna och i en intervju med Aftonbladet berättar 24-åringen om hur det är att spela i landslaget, hans tankar om MFF och storförlusterna i Champions League

Har du fått med dig den här attityden från Malmö?

– Att kraven är höga på mig och laget är något jag gillar. Man har lärt sig att leva med Malmö-attityden. Jag älskar det. Det var till och med lite diskussioner om Åge nu på slutet. Han hade tagit oss till ett SM-guld och dessutom Champions League två gånger på raken. Trots det var det lite snack om honom, och då är det ändå den bästa tränaren jag haft. Man är aldrig nöjd med något i Malmö. Det var jag inte van vid från Åtvidaberg. Där skulle man aldrig tala gott om sig själv, utan bara sitta tyst. I Malmö är det tvärtom.

Hur tar det sig uttryck?

– Det är bara att titta på yngre killar som kommer upp i A-laget. De har den där attityden om att de är riktigt bra – så då får man nästan försöka ta ner dem på jorden lite. I Malmö ska spelarna alltid vara bäst: att komma tvåa är inte bra nog.

– Jag fick axla den rollen lite mot slutet. Jag ska inte säga att jag lärde upp folk, men det var en tydligare ledarroll. Det var svårt förra året när det var så mycket växlingar i laget: vi hade höga toppar, absolut, men det var lite för låga dalar i allsvenskan. Nästa år måste vi ta lite mer skitsegrar, för vi kommer inte spela bra i 30 matcher, men vi måste vinna dem ändå. Vi var för dåliga förra året och måste steppa upp.

Hur var det att avsluta säsongen som ni gjorde (0-5 mot PSG och 0-8 mot Real Madrid)?

– Det kändes som att det fanns en uppgivenhet i den sista matchen. Första halvlek mot Real var okej, även om vi ligger under med 0-3. Sen gör de 0-4 och 0-5 första fem minuterna i andra. Vi spelar rakt in i deras press. Det var en tung avslutning på säsongen.

Vill ha tillbaka Isaac Kiese Thelin och Magnus Eriksson

Vidare säger den före detta Åtvidabergsspelaren att ett sm-guld nästa säsong är ett krav samtidigt som han gärna ser att två gamla lagkamrater återvänder till klubben.

Vad är målet för MFF nästa säsong?

– Vi ska vinna både allsvenskan och cupen (cupen är ett måste om MFF ska nå Europaspel).

Det är kravet?

– Det är inget snack. Vi ska vinna. Man ska alltid vinna med Malmö FF. Det är den attityden som gäller.

Ni behöver förstärka. Nikola Djurdjic är en som försvinner.

– Ja, det är framför allt i offensiven som vi behöver nya spelare.

Vilka är drömvärvningarna?

– Drömmen är att Isaac Kiese Thelin och Magnus Eriksson kommer tillbaka. Jag och “Mackan” (Rosenberg) har pratat om det. Danne sköter det där, men jag hoppas på dem. Det skulle inte vara fel.

Magnus Eriksson har ju problem i Danmark, och Kiese Thelin får inte spela i Bordeaux. Det låter rimligt…

– Precis: du ser!

Hänger du mycket med Rosenberg?

– Vi hänger en hel del och bor tillsammans på bortaresorna. Vi är ett kortgäng som kör det mycket, och då kommer vi ofta in på spelare och annat.

Hur viktig är han för er?

– Han är navet i laget. En sån gubbe man vill ha i sitt eget lag men inte vill möta. Han kommer med efterslängar och skaver någonstans. Han har också förmågan att vara bäst när det gäller: otroligt viktig. En ledarfigur.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply