Ännu en stopptidsseger för Hoffenheim

Efter en dyster 3-0-förlust borta mot Mainz i den förra omgången, slog det ständigt ojämna TSG Hoffenheim tillbaka och hemmabesegrade tabelltvåan FC Schalke 04 med 3-2 på hemmaplan.

Målskyttet inleddes i den 13:e matchminuten, när hemmalagets Kevin Volland bröt sig igenom bortaförsvaret och rakade in 1-0 bakom Lars Unnerstall. Schalke jagade kvittering och var överlag det starkare laget på Rhein Neckar Arena denna lördagseftermiddag. Utjämningen skulle också bli ett faktum, när Roman Neustädter nickade in 1-1 strax innan pausvilan.

Den andra halvleken bjöd på ytterligare tre mål och det första kom i den 67:e minuten. Domare Deniz Aytekin dömde straff för Hoffenheim, en straff som Roberto Firmino tog hand om på allra bästa sätt. De blåklädda var nu i ledning, men i en mycket instabil sådan, då gästerna ständigt oroade framåt och var flera gånger nära på att få in bollen bakom Tim Wiese.

Den forne Bremen-målvakten skulle också släppa till, när Klaas-Jan Hunteelar tryckte in bollen i straffområdet, som till slut nådde Atsuto Uchida som bombade in bollen i öppet mål. Kvitteringen var ett faktum och nu jagade gästerna ett ledningsmål med åtta minuter kvar.

Så blev det dock inte, utan det var hemmalaget som skulle gå segrande ur striden. Vincenzo Grifo hittade fram till Sven Schipplock som läckert rullade in det avgörande 3-2-målet i den 91:a minuten och sköt därmed Hoffenheim till säsongens tredje seger. Schalke tappade mark upp till ligaledande Bayern München och ligger efter dagens nederlag, sju poäng bakom segermaskinen när de, trots förlusten, avancerade upp på en andra plats. Eintracht Frankfurt, som spelade oavgjort med Greuther Fürth på fredagen, ligger dock och nosar på samma poäng men med tre mål sämre i målskillnaden.