Andreas Granqvist återvänder till Helsingborgs IF 2018

Sveriges landslagskapten kommer återvända till HIF om två år

Andreas Granqvist har länge varit öppen om att han vill återvända hem till Helsingborgs IF innan den aktiva spelarkarriären är över. Nu bekräftar han att sommaren 2018 är tillfället då han återvänder hem.

Sommaren 2013 gick Andreas Granqvist till FC Krasnodar i Ryssland och karriären har gått uppåt sedan dess. Svensken är extremt uppskattad i sitt klubblag och bildar ett stenhårt mittförsvar med den isländske succéförsvararen Ragnar Sigurdsson. Så sent som för någon dag sedan blev Granqvist till och med utsedd till Sveriges näste lagkapten efter Zlatan Ibrahimovic.

31-åringen talar ofta om sin kärlek till Helsingborgs IF och om hur han vill avsluta karriären med ett par säsonger i Allsvenskan. Nu har den tidigare Roma-eftertraktade mittbacken avslöjat att han återvänder “hem” om två år.

“Det var ett bra beslut”

Till sajten Alltidfullsatt.se avslöjar Granqvist planerna över hur hans sista karriärplaner ser ut.
– – Två säsonger till i Ryssland känns lagom. Det var ett bra beslut för mig och familjen. Sen ska det mycket till om vi inte flyttar hem. Vi är nöjda med utlandslivet där och vi ser fram emot att flytta hem till Helsingborg. Förhoppningsvis har jag tre-fyra säsonger i HIF sen, säger 31-åringen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply