Anders Trondsen har skrivit på för IFK Göteborg och är startklar 2023!

Anders Trondsen IFK Göteborg nyförvärv

Är Anders Trondsen klar för IFK Göteborg?

Anders Trondsen IFK Göteborg – kan vi se detta redan under nästa säsong? Anders Trondsen är klar för IFK Göteborg som ett nyförvärv inför säsongen 2023. Anders Trondsen, 27, har skrivit på för klubben enligt Sportbladet. 

I slutet av september rapporterade Sportbladet att IFK Göteborg skulle försöka värva den norske 27-åringen Anders Trondsen. Den norska stjärnspelaren är för närvarande en ”fri agent” efter att ha brutit sitt kontrakt med det turkiska laget Trabzonspor.

Enligt Sportbladet är det nu möjligt att värva mittfältaren, som även kan agera vänsterback,. Blåvitt gjorde ett försök att värva spelaren under sommaren, men det är först nu som en signering har blivit klar.

Jag är glad att min karriär nu fortsätter i en av Skandinaviens största klubbar

IFK Göteborg nyförvärv – Anders Trondsen klar för start 2023

Trondsen har tidigare spelat för Stabaek, Sarpsborg 08 och Rosenborg. Förra säsongen var han med elva gånger i den turkiska Süper Lig. Han har även fyra A-landskamper i bagaget.

IFK Göteborg försökte värva Anders Trondsen redan förra sommaren, men affären rann ut ur sanden till slut. Sedan dess har 27-åringen dock haft det svårt i turkiska Trabzonspor. Han har haft skadeproblem under sin vistelse i Turkiet sedan 2020 och den här säsongen har han inte ens registrerats i Trabzonspors A-lag.

Sportbladet rapporterar att kontraktet har brutits mellan parterna, vilket gör att han kan förhandla med andra klubbar. IFK Göteborg ska vara huvudalternativet och Blåvitt ska till och med redan ha erbjudit mittfältaren ett kontrakt.

Anders Trondsen IFK Göteborg – Redo och Startklar!

Den här säsongen har Anders Trondsen kopplats ihop med IFK Göteborg. Den 27-årige norrmannen, som kan spela både vänsterback och mittfältare, talade då med norska TV2 om uppgifterna:

Jag har inte hört så mycket om det mer än vad som står i media. Mina agenter (Morten Wivestad och Mike Kjölö) tar hand om det. Jag har märkt att det står lite här och där, men jag kan inte gå in på något just nu för jag har inte så mycket koll på det.”

IFK Göteborg har bekräftat på sin hemsida att han nu har skrivit på för Blåvitt.

Anders Trondsen säger följande efter att det har kommit ut att han och IFK Göteborg har skrivit på kontraktet:

”Den som väntar på något gott… Vi har hållit tät kontakt, Blåvitt och jag. Jag vet också att stämningen är fantastisk på Gamla Ullevi och att det finns en stark läktarkultur här. Jag är imponerad av det som har presenterats för mig och jag är glad att min karriär nu fortsätter i en av Skandinaviens största klubbar”

Efter att ha blivit utköpt ur sitt kontrakt lämnade Trondsen sin turkiska klubb Trabzonspor i förtid. Han har tränat i Oslo i väntan på en ny klubb. Håkan Mild som är klubbdirektör hos IFK Göteborg, har gått ut med följande uttalande angående deras nyförvärv:

”När Anders väl hade kommit överens med Trabzonspor om att gå skilda vägar hade det svenska övergångsfönstrets stängts. Därför är vi glada över att vi har gått i mål med övergången så snart det blev möjligt igen”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply