Allsvenskan: Omgångens summering – del 22

Silly Season Sverige diskuterar det senaste och färskaste i Allsvenskan genom att skriva en omgångssummering med det hetaste från den gångna omgången. Här kommer den Allsvenska omgångssummeringen från den så kallade ”derbyomgången” nummer 22.

Omgångens höjdare

Det sista derbyt på Råsunda blev precis som alla förväntat sig. Supportrarnas tifon gav en fin inledning på en match som höll hög internationell klass. AIK avslutade en fin era på Råsunda, då de komfortabelt besegrade Djurgården med 3-0. Det var inget annat än historia!

Omgångens snackis

IFK Göteborgs vändning i kombination med AIK:s derbyvinst ger Allsvenskan en slutspurt utan dess like. Elfsborg leder i dagsläget serien med två poäng ned till jagande Malmö FF, BK Häcken och AIK. De sista åtta omgångarna kommer att avgöra serien.

Omgångens snyggaste

Majeed Waris slår sig än en gång in på ”omgångens snyggaste”, då han läckert pricksköt matchens första mål. Målet kom efter en snygg vändning och ett vackert skott mot det bortre krysset. Waris läckerbit är i särklass den här omgångens vackraste mål, då det låg en hel del känsla bakom nigerianens skott.

Omgångens spelare

Nikola Djurdjic var den största faktorn till att Helsingborg pulveriserade Sundsvall. Det var framför allt i den andra halvleken som Djurdjic lyfte sig och punkterade matchen. Djurdjic gjorde även en bra första halvlek, där han borde fått en straff med sig. Starkt av serben att hålla humöret i schack!