ALLSVENSKAN: Justeringar hos IFK Göteborg

Tidigare i veckan gick IFK Göteborg ut på en presskonferens och meddelade beslutet att sparka, då huvudtränare Poya Ashbagi efter vad klubben menade ”var en tidpunkt då vi var tvungna att agera”.

Nu meddelar man andra omjusteringar i klubben. Det är sportchefen Kennet Andersson som får lämna sin post, och där tar Pontus Farnerud över rodret. Men samtidigt är Kennet Andersson fortfarande kvar, och ska ha en rådgivande roll istället. Personliga skäl, enligt klubben själva är vad som ligger bakom rotationen.

– Vi vill att alla dessa roller ska vara på plats när den nya tränaren tillträder och det känns bra att kunna presentera detta nu, säger klubbdirektör Max Markusson.

Vi vet sedan innan att fram tills att en ny huvudtränare presenteras så kommer Ferran Sibila och Alf Westerberg att leda laget vid en eventuell match.

Pontus Farnerud, ny sportchef har varit i klubben tidigare och har en stor anknytning till en av spelarna. Nämligen brorsan Alexander Farnerud spelar med Göteborgs märket på bröstet, i något som ser ut att vara slutet utav hans karriär.

En tuff höst väntar för Göteborg, men dom är inte ensamma. Krisande Helsingborg och AIK lär kunna få en minst lika jobbig höst som ovannämnda.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365