Ajax vann De Klassieker mot Feyenoord

Två skadedecimerade lag mötte varandra idag under säsongens första De Klassieker, Ajax mot Feyenoord. Ajax saknade sin lagkapten Siem De Jong och även högerbacken Ricardo van Rhijn, men även Joël Veltman som startade premiären. Feyenoord hade det dock lite värre. Daryl Janmaat, Jordy van Deelen, lagets två högerbackar missade båda matchen tillsammans med en av de offensiva stjärnorna Jean-Paul Boëtius. Ajax skulle även vinna matchen trots Feyenoords pangstart.

Redan efter sex minuter gjorde Graziano Pellé 0-1. Italienaren som 27 mål förra säsongen på lån för Feyenoord köptes loss i sommar från Parma.

Ledningen höll i 25 minuter innan Vormer orsakade en straff. Islänningen Kolbeinn Sigtorsson klev fram och gjorde inga misstag från straffpunkten som han sällan gör. Samme man, Sigtorsson, gav även hemmalaget ledningen fem minuter senare, vilket även skulle bli matchens sista mål.

Feyenoord kom inte riktigt upp i standard och hade svårt att skapa chanser. Ajax var närmre 3-1 än vad Feyenoord var att kvittera.