AIK vänder mot reducerat HIF

bet365

AIK och Helsingborg klev in på Olympia inför en så kallad ”hängmatch”, och båda lagen hade bara en sak i sikte – vinst. Helsingborg ville redan nu ta sig förbi IFK Göteborg och sätta sig själva högst upp i tabellen, medan AIK:s fans krävde tre poäng för att sitt lag skulle beblanda sig i toppstriden igen.

Den första halvtimmen var mycket jämnt fördelat spelmässigt, men de riktigt heta målchanserna saknades. Sedan fick hemmalaget sin första hörna efter ungefär 32 minuters spel, och den som klev upp högst och nickade in 1-0 var Emil Krafth, som alltså gör sitt första allsvenska mål. Ett speciellt ögponblick för ytterbacken, och Helsingborgs fans var sprudlande glada.

Peter Larsson drog på sig ett gult kort, som kan vara diskutabelt, och det skulle stå honom och de rödblåa dyrt senare i matchen.

Tio minuter in i andra halvlek drog samme Larsson på sig ett nytt kort, denna gången var det solklart då han kom in sent i en duell med Henok Goitom. Man skulle alltså spela nästan en hel halvlek med en man mindre, och man kunde nästan höra hur hemmafansens nervöst bet på naglarna.

Helsingborg hade mycket svårt att få igång spelet igen efter utvisningen, och AIK åt sig in i matchen mer och mer.  

AIK:s skulle få sin välförtjänta kvittering efter mycket slit, då Celso Borges bombar in en vänstervolley i Pär Hanssons nättak. Ett klassmål och kvitteringen var ett faktum.

Andreas Alm fick se sitt lag avgöra matchen från läktarplats, efter att AIK-tränaren blivit utvisad efter att ha sparkat en skopåse och en släng opassande kommentarer. Kwame Karikari var det som fick bollen i nät efter en sekvens innehållande klassiskt flipperspel.

Det blev alltså AIK som åker hem med de där tre poängen som var så viktiga, de där poängen som båda lagen ville ha så oerhört mycket.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply