AIK knep viktig trepoängare i Göteborg

Det var som vanligt mycket poliser på plats när IFK Göteborg och AIK spelar. Trots att det är en så kallad ”riskmatch” så var det relativt lungt. Matchen kom igång i tid och det var AIK som började bäst.

Ser man till tabelläget var det inte heller helt ologiskt. AIK höll bra i bollen och ”Blåvitt” lyckades inte etablera något spel. Att Solna-laget var det bättre laget visade sig efter bara 15 minuter spelade då Niklas Backman nickade in 0-1 bakom John Alvbåge efter en kort slagen hörna. De ditresta bortasupportrarna var såklart nöjda.

Att 0-1 kom så tidigt hindrade inte AIK från att fortsätta spela bra och inte ge IFK Göteborg några farliga chanser. Hemmalaget kvitterade – trodde alla, men Hannes Stiller som slog in 1-1 i öppet mål stod offside. Då hade ungefär en halvtimme spelats.

Även om bortalaget var det klart bättre laget i första halvlek och pressade på stod sig reslutatet 0-1 i paus.

I andra halvlek öppnade då Blåvita Göteborgarna bäst och skapade en del farliga lägen. Bland annat studsade bollen upp på en AIK-försvarares hand i början av andra halvlek och hemmapubliken ville ha straff, men domaren valde att fria. Trots att de skapade en del lägen och kom långt upp i plan kändes det sällan riktigt farligt. Hemmasupportrarna var dock pigga och hördes mest nästan hela matchen igenom. Detta hjälpte inte på plan utan matchen slutade 0-1 trots en mer aggressiv IFK-press på slutet.

Nu går AIK in i guldstriden på riktigt igen eftersom Elfsborg tappade poäng borta mot IFK Norrköping. AIK har nu 50 poäng och ettan Häcken har 53. IFK Göteborg stannar kvar på sin sjundeplats med 36 poäng. Nu återstår 3 omgångar och 4 lag ligger inom 3 poäng, så det kan bli en spännande avslutning på Allsvenskan 2012!