Agenten talar ut – Xhaka lämnar Arsenal

Uppgifter: Bayern München jagar Arsenals Xhaka

Den schweiziska mittfältaren Granit Xhaka vill lämna nu i Januari. Nu bekräftar hans agent det, och tillägger att man kommit fram till en överenskommelse med Hertha Berlin.

27-åriga mittfältaren Granit Xhaka kom till Arsenal 2016, då från Borussia Mönchengladbach. Han blev allt mer viktig för Arsenal, och den 27 september blev han vald till ny kapten av dåvarande tränaren Unai Emery. Men lite drygt en månad senare hamnade han i stort blåsväder. Det var match mot Crystal Palace på Emirates men i den 61 minuten blev Xhaka utbytt. Han buades ut av hans egna fans, och svarade med att ta av tröjan innan han försvann ner i spelartunneln men skrek också ”telling the crowd to fuck off’. Där tappade han kaptens bindeln och Aubameyang blev vald som ny kapten.

Även han har fått en del speltid efter händelsen så har hans agent tydligt gått ut och sagt att det inte lär bli en fortsättning.

– ”Titta, jag ska säga det öppet och ärligt – vi är i en överenskommelse med Hertha och skulle vilja gå till Berlin. Det är vad jag sagt till Arsenals chef Raul Sanllehi och sportchefen Edu Gaspar – och såklart den nya tränaren Mikel Arteta”.

Arteta har även uttalat sig om Xhaka.

-”Jag var glad när Arsenal värvade honom eftersom jag trodde han skulle bli en fantastisk spelare. Han har gjort några riktigt bra saker och nu är han fast i en väldigt svår situation som, jag tror, blev större och större fram till en dag då allt exploderade”.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply