Åge Hareide kritisk innan MFFs match mot Sjachtar Donetsk

Kritiserar journalister då de sätter press på spelarna

På tisdagsförmiddagen höll Malmö FFs tränare Åge Hareide presskonferens inför mötet i Champions League med Sjachtar Donetsk.

Inför Malmö FFs andra hemmamatch i årets upplaga av Champions League höll man presskonferens på Swedbank Stadion där Åge Hareide och Markus Rosenberg fick ge sin syn på Europaäventyret och hur han upplever matcherna och allt omkring. Något som han dock var snabb med att ta upp var vem publiken och pressen fokuserade på inför de stora matcherna. För dig som inte kan se matchen på Swedbank arena så kan du se Malmö FF – Shakhtar Donetsk CL-matchen gratis på TV3 och via stream på Viaplay.

– Det var mer allt runt Ronaldo och allt runt Zlatan som jag tror påverkar våra spelare. Atlético Madrid hade inte sådan stor stjärna, det var ingen som snackade så mycket om Tevez eller de andra stjärnorna i fjol. Juventus var laget vi mötte och Atlético var ett lag. Nu mötte vi Zlatan och vi mötte Ronaldo. Det blir lite annan person-fokus. Jag är rädd att det flyttar lite fokus för våra spelare, säger MFF-tränaren.

– Vi spelar inte bara mot Real Madrid och det blir en våldsam uppstuds. Jag tycker den svenska pressen också har tungan långt utanför munnen när Ronaldos namn kommer upp, hakan släpper lite. Och det påverkar oss indirekt. Allt som ni skriver och gör det påverkar våra unga killar. Inte mig så mycket, och inte Markus (Rosenberg) heller. Men det påverkar några av våra unga killar som på många sätt ska lära sig att hantera internationell fotboll och den här typen av matchen. Men nivån blir lagd astronomiskt, och det är inte så våldsamt. De är bättre, men inte så våldsamt. Och det tyckte jag var bättre i fjol, fortsätter han.

I förra hemmamatchen var det ingen tvekan om att mycket fokus flyttades från matchen till endast Cristiano Ronaldo och Hareide är rädd för att det kommer hända samma sak när Zlatan Ibrahimovic kommer hem till Malmö.

Hareide menar att speciellt Cristiano Ronaldo fick fokus att flyttas från matchen till den enskilde spelaren. Och MFF-tränaren är orolig över att det kommer att bli ett liknande scenario när Zlatan Ibrahimovic och hans PSG kommer till Malmö.

– I Paris blev det också lite för mycket. Och det får vi nog framåt 20 november igen. Då kommer Zlatan till byn då är det stortorg och storskärm och allt det där. Han är en duktig fotbollsspelare men vi måste tänka på Malmö FF och vi ska möta Paris Saint Germain också. Och om vi ska springa tills vi stupar ska vi i alla fall göra det den dagen. Och i morgon, säger Hareide.

Här har du möjlighet att vinna biljetter till MFF-PSG!

Spela på Malmö FF vs Shakhtar Donetsk?

Malmö FF Shakhtar odds boost

Spelbolagen är inte sena med att utnyttja den extra exponering som ges Malmös matcher i Champions League och inför det viktiga mötet mot Shakhtar Donetsk så har de gjort det igen och erbjuder extra höga odds på matchen. Inför drabbningen mot Shakhtar på Swedbank Stadium har Unibet boostat således höjt oddset på att Malmö gör över 1.5 mål till 5.00! Ifall du tror att det sker så kan du ta del av Unibet boostade erbjudande här!

PaddyPower har också tagit i och höjt upp oddset rejält på en Malmö-seger. Bolaget erbjuder hela 13 i odds ifall Malmö FF lyckas vinna mot Shahktar Donesk. Här kan du ta del av PaddyPowers erbjudande! Jämför gärna med Svenska Spel som också erbjuder bra odds inför landslagets matcher!

Ska du spela på matchen ikväll? Om ja, så ska du ta del av ett riskfritt spel på matchen från bet365, Unibet, betsson, Ladbrokes och Expekt.

LIVE STREAM GRATIS LIVE STREAM GRATIS
LIVE STREAM GRATIS
RISKFRITT RISKFRITT
+ 1000 KR I BONUS + 1000 KR I BONUS + 1000 KR I BONUS + 1000 KR I BONUS + 1000 KR RISKFRITT
Live stream gratis hos bet365 Live stream gratis hos Unibet Betsson Få upp till 1000 kr i bonus hos Ladbrokes Expekt riskfritt spel upp till 1000 kr
1000 kr i bonus här 1000 kr i bonus här 1000 kr i bonus här 1000 kr riskfritt här 1000 kr riskfritt här

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply